Απάντηση του Υπουργείου Οικονομικών στον Κώστα Τζαβάρα για το Ταμείο Μολυβιάτη. 62 εκατ. ευρώ το υπόλοιπο του λογαριασμού

24 Ιουλίου - 16:43 Τοπικά

Στο ποσό των 62 εκατ. ευρώ ανέρχεται το υπόλοιπο του  πρώην Ταμείου Μολυβιάτη, σύμφωνα με όσα αναφέρει η απάντηση του Υπουργείου Οικονομικών στη σχετική ερώτηση που είχε καταθέσει τον περασμένο Σεπτέμβριο ο βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Πολιτισμού, Κώστας Τζαβάρας.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το έγγραφο της απάντησης, στον Λογαριασμό Αρωγής Πυροπλήκτων, που τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδος, το ακριβές υπόλοιπο είναι 62.177.129,57 ευρώ (στοιχεία εξαγόμενα από το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Δημοσιονομικής Πολιτικής) και διατίθεται για την ολοκλήρωση των ήδη εγκεκριμένων έργων στις πληγείσες Περιφέρειες, η πληρωμή των οποίων γίνεται βάσει της προόδου των εργασιών τους, εξαιρουμένου του ποσού που προκύπτει από τις απεντάξεις, το οποίο θα επαναδιατεθεί μέσω νέας Κοινής Υπουργικής Απόφασης σε νέα έργα υποδομής για την αποκατάσταση των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2007.

Ο Κώστας Τζαβάρας εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι έπειτα από αρκετά χρόνια οι πολίτες της Ηλείας και οι δωρητές πληροφορούνται με επίσημα έγγραφα το ακριβές υπόλοιπο του Ταμείου, καθώς  στην απάντηση επισυνάπτεται και η κίνηση  λογαριασμού για τα ποσά που έχουν διατεθεί από το 2011 έως και τις 9 Σεπτεμβρίου του 2019. Ταυτόχρονα ο Ηλείος βουλευτής αξίωσε να διατεθούν τα 62 εκατ. ευρώ εξ ολοκλήρου στην Ηλεία για έργα και παρεμβάσεις.

«Το υπόλοιπο του Ταμείου Μολυβιάτη πρέπει να διατεθεί εξ ολοκλήρου στην Ηλεία, λόγω των δυσανάλογα μεγάλων καταστροφών που έχει υποστεί ο νομός σε σχέση με τις άλλες περιοχές, οι οποίες μέχρι σήμερα έχουν ικανοποιηθεί πλήρως. Είναι το ελάχιστο που οφείλουμε να κάνουμε ως κράτος, για να σεβαστούμε την αξιοπρέπεια των πολιτών που έχασαν δικούς τους ανθρώπους και καταστράφηκε η περιουσία τους», δήλωσε ο Κώστας Τζαβάρας.

Περισσότερα Νέα