Απάντηση Βγενόπουλου σε Καννή για το κλείσιμο των δύο παιδικών σταθμών στον Πύργο.

24 Ιουλίου - 19:34 Τοπικά

Σχετικά με πρόσφατη τοποθέτηση του κ. Καννή για το κλείσιμο δύο παιδικών σταθμών στον Πύργο, για πολλοστή φορά διευκρινίζουμε τους λόγους, που άπτονται της νομοθεσίας, προκειμένου να μην δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις στους δημότες μας.

Το μισθωτήριο των κτιρίων, του Β και Γ,  παιδικών σταθμών έχουν ήδη λήξει και αυτοδίκαια παρατάθηκαν για έναν χρόνο χωρίς οι ιδιοκτήτες τους να επιθυμούν να καλύψουν τις δαπάνες εργασιών, απαραίτητων στη συμμόρφωση των διατάξεων του Π.Δ. 99/2017 για την καταλληλότητα της χρήσης τους ως Παιδικοί Σταθμοί.

Επίσης, μετά από σχετική διακήρυξη δημοπρασίας και έρευνα της Υπηρεσίας μας προσαρμοσμένα στο ανωτέρω νομοθετικό πλαίσιο, δεν υπάρχουν διαθέσιμα κατάλληλα κτίρια που να πληρούν τις προϋποθέσεις, όσο και οικόπεδα εντός του αστικού ιστού, καθώς η υφιστάμενη κατάσταση χρήσης γης δεν επιτρέπει την ανέγερση Παιδικών Σταθμών.

Για το λόγο αυτό, ήδη πραγματοποιούνται με εντατικούς ρυθμούς, εργασίες αποκατάστασης και επιδιόρθωσης στον ιδιόκτητο Παιδικό σταθμό «Λιούρδειο» –που σημειωτέον για χρόνια δεν είχαν πραγματοποιηθεί– με σκοπό την αναβάθμιση του κτιρίου και του περιβάλλοντα χώρου, ώστε να διασφαλίζεται η ασφαλής και άνετη διαμονή των παιδιών.

Μετά το τέλος των εργασιών στον  Λιούρδειο Παιδικό  Σταθμό, οι τρείς ιδιόκτητοι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Πύργου, θα μπορούν να φιλοξενούν περί τα 120 παιδιά σε ένα ευχάριστο περιβάλλον για την ανάπτυξη των μικρών μας φιλοξενούμενων.

Οι ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ  στις ανωτέρω δομές ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ την εργασία τους στους διαμορφωμένους κατάλληλα ιδιόκτητους παιδικούς σταθμούς στον Πύργο, το Καράτουλα και το Επιτάλιο, καλύπτοντας πλήρως τις παιδαγωγικές ανάγκες.

Επίσης, από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Πύργου θα λυθεί το χρονίζον πρόβλημα της πυρασφάλειας των ιδιόκτητων κτιρίων των παιδικών σταθμών προκειμένου να προσαρμοστούν οι δομές παιδικής πρόνοιας στις διατάξεις του άρθρου 6 του Π.Δ. 99/2017, εργασίες απαραίτητες για την συνέχιση της λειτουργίας τους.

Ως Δημοτική Αρχή, αγωνιζόμαστε να λύσουμε παραλείψεις, αστοχίες, αδιαφορίες παρελθόντων χρόνων που ταλανίζουν τον Δήμο μας μέχρι σήμερα καλύπτοντας  όλες τις ανάγκες των συμπολιτών μας.

Ο αντιδήμαρχος Υγείας-Πρόνοιας

 &Κοινωνικής Αλληλεγγύης

   Βγενόπουλος Ανδρέας

Περισσότερα Νέα