«Απειλή Βόμβας» στο Λιμάνι της Κυλλήνης

24 Ιουλίου - 16:32 Τοπικά

Χθες, Τρίτη 26 Μαΐου 2020, στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κυλλήνης πραγματοποιήθηκε, μετά από τρία χρόνια, άσκηση επί  χάρτου με σενάριο “Απειλή βόμβας”.
Στην άσκηση έλαβαν μέρος o Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κυλλήνης κ. Λέντζας Ι. και τα μέλη του Δ.Σ. του, κ. Κακαλέτρη Γ., κ. Κεκάτος Δ., κ. Χαντζής Κ., ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Βαγγελάκος Π., η Λιμενάρχης του  Λιμενικού Σώματος Κυλλήνης κ. Ασημακοπούλου Β., η Διευθύντρια της Τελωνειακής Αρχής κ. Φιλτερα Κ., ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λεχαινών κ. Φαλίδας Α.,  εκπρόσωπος της Αστυνομίας, εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας που εκτελεί δρομολόγια Κυλλήνης –Ζακύνθου/Κεφαλονιάς, και το σωματείο των Φορτοεκφορτωτών.

Κατά την διάρκεια της άσκησης ετέθησαν ερωτήματα από τους παριστάμενους
και δόθηκαν οδηγίες για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν σε
περιστατικό Απειλής Βόμβας. Σημαντική η συμβολή της Λιμενικής Αρχής σαν την κύρια Αρχή, που θα επιμεληθεί του θέματος, καθώς και την συνεργασία που πρέπει να έχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, (ο Φορέας εκμετάλλευσης του λιμένα, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κυλλήνης – η Πυροσβεστική – η Αστυνομία – η Τροχαία – η Πολιτική Προστασία)
Η άσκηση διενεργήθηκε από τον Α Υπεύθυνο Ασφάλειας Λιμενικών Εγκαταστάσεων και είναι μέσα στα πλαίσια των υποχρεώσεων του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κυλλήνης, σύμφωνα με τον Κώδικα ISPS part B -18.4 και 18.6
καθώς και του ν. 3622/2007.

Περισσότερα Νέα