Απέτισαν φόρο τιμής στους πεσόντες πυροσβέστες (φωτό)

24 Ιουλίου - 17:12 Τοπικά

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το πρωί του Σαββάτου η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου αποδίδοντας φόρο τιμής σε όλους τους ήρωες Πυροσβέστες που έπεσαν στο καθήκον προστατεύοντας τη ζωή και την περιουσία των πολιτών και του Κράτους, τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας στον Πύργο.

Ακολούθως έγινε κατάθεση στεφάνων  στο Μνημείο Πεσόντων Πυροσβεστών επί της οδού Ερυθρού Σταυρού. Την ημερήσια διαταγή του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλη Καπέλιου, ανέγνωσε ο πυραγός, Νικόλαος Σμαρνάκης.

Ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Ηλείας Νικόλαος Σπαής τόνισε:  «Είναι ημέρα μνήμης πεσόντων πυροσβεστών. Είναι  συνάδελφοι αδικοχαμένοι οι οποίοι έπεσαν εν ώρα καθήκοντος για την διάσωση των ανθρώπινων ζωών. Είναι μια πράξη ηρωισμού και μίμησης για τους νεότερους. Η Υπηρεσία πάντα θα είναι στο πλευρό του πολίτη. Αιωνία τους η μνήμη».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Ηλείας, Σωτήρης Παπαηλίου δήλωσε: «Ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών οι πυροσβέστες δίνουν την καθημερινή μάχη πληρώνοντας πολλές φορές το  βαρύ τίμημα. Ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών αποτίουμε τον φόρο τιμής στους συναδέλφους που έπεσαν στο καθήκον. Θα θυμόμαστε πάντα τον κατάλογο των αδικοχαμένων του επαγγέλματος που η πολιτεία δεν αναγνωρίζει ως επικίνδυνο. Θα συνεχίσουμε την μάχη για την προάσπιση της ζωής και της περιουσίας των πολιτών και του φυσικού πλούτου με την ελπίδα και την προσπάθεια να μην προστεθεί άλλος σε αυτό τον κατάλογο».

Το παρόν έδωσαν: ο Διοικητής του ΚΕΑΤ Δημήτρης Παναγιωτόπουλος, ο Διευθυντής Αστυνομίας Ηλείας Κώστας Στεφανόπουλος, εκπρόσωπος της 117 Π.Μ. Ανδραβίδας, εκπρόσωπος του Λιμενικού Σώματος, ο υποδιοικητής της ΣΕΤΤΗΛ Παναγιώτης Γκολφινόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Κώστας Μητρόπουλος, ο αντιδήμαρχος Πύργου Ανδρέας Σκαρτσιάρης, ο δασάρχης Πύργου Παναγιώτης Λάττας κ.α.

Περισσότερα Νέα