Από αρχές Οκτωβρίου η λειτουργία του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Πύργου!!

24 Ιουλίου - 16:26 Τοπικά

Ανακαινισμένο και ανανεωμένο στο σύνολό του το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής (ΠΚΑ) του Δήμου  Πύργου αρχίζει τη λειτουργία του από αρχές Οκτωβρίου για μαθητές/τριες των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων του Ν. Ηλείας.

Ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, με την ιδιαίτερη  ευαισθησία που τον διακρίνει, στο πολύ σοβαρό θέμα της εκπαίδευσης των μικρών μαθητών/τριών στους κανόνες της ασφαλούς για τη σωματική τους ακεραιότητα οδικής κυκλοφορίας, τόσο ως πεζοί όσο και ως οδηγοί ποδηλάτων και αργότερα ως οδηγοί οχημάτων, έθεσε σε προτεραιότητα το πολύ σοβαρό αυτό ζήτημα και έκανε δεκτές τις εισηγήσεις των υπευθύνων για την εύρυθμη λειτουργία του ΠΚΑ και ενέκρινε  τη γενική ανακαίνισή του.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πύργου (ΔΗΚΕΠ), στην αρμοδιότητα της οποίας ανήκει το ΠΚΑ, Χρήστος Δημόπουλος, συνεπικουρούμενος και από τους Κώστα Σκαρτσιάρη, εκπαιδευτή του ΠΚΑ, και του  Σωκράτη Μάσια, με την ιδιότητα του άμισθου συμβούλου του Δημάρχου, επιληφθήκαν της επιτυχούς εκτέλεσης του όλου έργου.

Συγκεκριμένα, η ανακαίνιση του Πάρκου αφορά τον εξωτερικό και εσωτερικό ελαιοχρωματισμό των δύο προκάτ οικοδομημάτων, την αντικατάσταση των τουαλετών με καινούρια και σύγχρονα υλικά, τη στεγανοποίηση των οικοδομημάτων και την αντικατάσταση των φθαρμένων σημείων των δαπέδων, τον ελαιοχρωματισμό του αμφιθεατρικού χώρου, του υπαίθριου στεγασμένου χώρου (κιόσκι) και των καθισμάτων, των ηλεκτρικών στύλων, των κρασπέδων των παρτεριών του γκαζόν, των διαδρόμων με τις κατάλληλες διαγραμμίσεις και λοιπών άλλων σημείων – δεικτών της πρακτικής εκπαίδευσης.

Έτσι, με τις παραπάνω ενδεδειγμένες ενέργειες των παραγόντων του Δήμου αλλά και με τη συμβολή ορισμένων εθελοντών του οικισμού, σήμερα το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής της πρωτεύουσας του Νομού παρουσιάζει άριστη εικόνα και αποτελεί πρότυπο εργαλείο για την πρακτική κυρίως εκπαίδευση των μαθητών και μαθητριών των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων του Νομού Ηλείας στους καθιερωμένους από την Πολιτεία κανόνες της οδικής κυκλοφορίας.

Για δήλωση συμμετοχής στο πρόγραμμα της Κυκλοφοριακής Αγωγής και για περισσότερες πληροφορίες, τα ενδιαφερόμενα Σχολεία και Νηπιαγωγεία μπορούν να απευθύνονται :

στα τηλέφωνα 6932638388 (Κώστα Σκαρτσιάρη, εκπαιδευτή του ΠΚΑ)

                          6934316877(Σωκράτη Μάσσια, άμισθο σύμβουλο Δημάρχου)

Περισσότερα Νέα