Απομακρύνονται τα παλιά στρώματα από το παλιό Νοσοκομείο Πύργου – Παν. Αντωνακόπουλος «Παραλάβαμε ένα μνημείο περιβαλλοντικής ντροπής»

24 Ιουλίου - 16:23 Τοπικά

Η απομάκρυνση των παλιών στρωμάτων που είχαν συσσωρευτεί για πολλά χρόνια (!) στο χώρο του παλιού νοσοκομείου Πύργου, καθώς επίσης και διάσπαρτων παλιών απορριμμάτων και άλλων στερεών αποβλήτων, ξεκίνησε το πρωί της Πέμπτης από πιστοποιημένο ανάδοχο, μετά από διαρκείς σχετικές ενέργειες του Δήμου Πύργου.

Πρόκειται ως γνωστόν, για ένα ζήτημα που καθημερινά απασχολούσε όλη τη γύρω περιοχή, αλλά ουσιαστικά και την πόλη ευρύτερα, και το οποίο είχε ξεκινήσει από τη στάθμευση του δημοτικού όρχου απορριμματοφόρων και άλλων οχημάτων, που γινόταν εκεί όλα τα προηγούμενα χρόνια. Και που τη μεταφορά των οποίων σε άλλο χώρο, επίσης ήδη υλοποίησε η νυν Δημοτική Αρχή τον περασμένο Σεπτέμβριο. Όπως άλλωστε αυτό είχε αποτελέσει και προεκλογική της ήδη εξαγγελία.

Για να πραγματοποιηθεί και η νέα αυτή θετική εξέλιξη της απομάκρυνσης των στρωμάτων, απαιτήθηκε να «τρέξουν» από το Δήμο συγκεκριμένες, προβλεπόμενες εκ των νόμων και των κανονισμών διαδικασίες. Μιας και δεν μπορούσε να ορίσει οποιοδήποτε άλλο χώρο εναπόθεσης γιατί τα αντικείμενα ήταν ογκώδη, κι έτσι με την ανάθεση στην πιστοποιημένη εταιρεία η διαχείριση γίνεται με ιδανικό σε σχέση και με την ιδιαιτερότητα αυτών των υλικών. Στην προκειμένη περίπτωση, η μεταφορά των στρωμάτων που είχαν υπερ-συσσωρευτεί στο παλιό νοσοκομείο Πύργου, γίνεται στην έδρα της εταιρείας στην Αθήνα.

«Παραλάβαμε ένα μνημείο περιβαλλοντικής ντροπής στον χώρο του παλιού Νοσοκομείου και μόλις σε έναν χρόνο από την ανάληψη των καθηκόντων μας κάναμε πράξη την προεκλογική μας δέσμευση» τονίζει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι η πρώτη κίνηση έγινε το φθινόπωρο με την απομάκρυνση του όρχου των οχημάτων του Δήμου. «Σήμερα, μέσα σε αντικειμενικά πολύ δύσκολες συνθήκες κάνουμε πράξη την δέσμευσή μας. Όσοι βιάστηκαν να εξαπολύσουν κατηγορίες για …αδιαφορία και …ολιγωρία της Δημοτικής αρχής, για άλλη μια φορά διαψεύδονται. Εμείς «ξεπερνάμε» τους βιαστικούς με πράξεις! Μέσα σε έναν χρόνο κάναμε για το χώρο ότι δεν είχε γίνει την τελευταία πενταετία. Και στα επόμενα χρόνια έχουμε να αποδώσουμε τριπλάσιο έργο. Εκτελούνται όλες μας οι δεσμεύσεις στο ελάχιστο χρόνο και μάλιστα υπό συνθήκες πανδημίας».

  • Με την ευκαιρία γνωστοποιείται πως, σύμφωνα με τον Δημοτικό Κανονισμό Καθαριότητας, οι πολίτες υποχρεούνται να επικοινωνήσουν με την αρμόδια υπηρεσία (το τηλέφωνο είναι 26213 62615), προκειμένου να κανονιστεί η ημερομηνία και ώρα που θα πρέπει να βγάλουν έξω τα όποια για αποκομιδή στρώματα, για να παραληφθούν από τα αρμόδια συνεργεία.

Περισσότερα Νέα