Αρχ. Ολυμπία: Χωρίς δεξιώσεις, χωρίς κόσμο η γενική πρόβα της Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας λόγω Κορωνοϊού

24 Ιουλίου - 16:37 Τοπικά

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ενόψει της διεξαγωγής των Τελετών Αφής (12 Μαρτίου) και Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας (19 Μαρτίου), λόγω του ιού COVID-19, παρουσία του Προέδρου της ΕΟΕ Σπύρου Καπράλου, του Γενικού Γραμματέα Μανώλη Κολυμπάδη και του Προέδρου της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας Θανάση Βασιλειάδη.
Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοινώνει ότι οι τελετές Αφής και Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας καθώς και η Λαμπαδηδρομία επί Ελληνικού εδάφους θα πραγματοποιηθούν κανονικά
Η ΕΟΕ όμως, με αίσθημα ευθύνης για την προστασία της δημόσιας υγείας, συνεργάζεται για το θέμα και συμβουλεύεται την Πολιτική Προστασία, το ΚΕΠΥ ΕΚΑΒ και Kέντρο Διαχείρισης Κρίσεων στον Τομέα της Υγείας.
Η συζήτηση επικεντρώθηκε στις εκδηλώσεις που αφορούν στις Τελετές της Ολυμπιακής Φλόγας και της Λαμπαδηδρομίας και αναλύθηκε διεξοδικά το θέμα του ιού COVID-19 και των επιπτώσεων που μπορεί να έχει στις Τελετές του Ολυμπιακού Φωτός.
Oι αποφάσεις που λήφθηκαν είναι οι εξής:
Να ματαιωθούν τα γεύματα και οι δεξιώσεις της ΕΟΕ που είχαν προγραμματιστεί στην Αρχαία Ολυμπία το διάστημα της Τελετής Αφής.
Να μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των διαπιστεύσεων και να δοθούν μόνο οι απολύτως αναγκαίες.
Να διεξαχθεί η πρόβα της Τελετής Αφής στις 11 Μαρτίου χωρίς την παρουσία θεατών.
Να γίνει σύσταση στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και στις τοπικές αρχές να μειωθούν οι δημόσιες εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί.
Αποφασίστηκε επίσης, να γίνεται κάθε δύο ημέρες, νέα ανάλυση και επεξεργασία των δεδομένων και να συνεκτιμάται η κατάσταση, αρχής γενομένης την Πέμπτη, όταν και θα πραγματοποιηθεί νέα συνεδρίαση στην οποία θα ληφθούν οι αποφάσεις για τις Τελετές Αφής και Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας.

Περισσότερα Νέα