Αρχαία Ολυμπία: Τα παιδιά έστειλαν το μήνυμα της Ειρήνης σε όλο τον κόσμο.

13 Απριλίου - 10:58 Τοπικά

Με τη συμμετοχή εκατοντάδων παιδιών ολοκληρώθηκαν σήμερα τα βιωματικά εργαστήρια και οι αθλητικές δράσεις του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, στα πλαίσια των επετειακών εκδηλώσεων για τα 2800 χρόνια από την τέλεση των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων το 776 π.Χ. και του εορτασμού της Τελετής Αφής για τους ΧΧΧΙΙΙ Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο αύλειος χώρος του Παλιού Δημαρχείου γέμισε με φωνές μαθητών από το Νηπιαγωγείο Μακρισίων και τα Δημοτικά Σχολεία Βαρβάσαινας, Καράτουλα-Μαγούλα, Σκουροχωρίου, 2ο Πύργου, Βασιλακίου, Γαστούνης.

Η χορωδία του Δημοτικού Σχολείου Πελοπίου τραγούδησε τον Ολυμπιακό ύμνο και κατόπιν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού, Τουρισμού Αρχαίας Ολυμπίας κ. Αντώνης Χρυσανθακόπουλος καλωσόρισε τους μαθητές. Στη συνέχεια, η Αρχαιολόγος κα Ρούλα Λεβεντούρη μίλησε στα παιδιά για τα 2800 χρόνια από τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Χθές, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τον Ολυμπιονίκη μας στην Αρση Βαρών, Γιώργο Τζελίλη, να φωτογραφηθούν μαζί του, να πάρουν αυτόγραφα και βεβαίως να αγωνιστούν μαζί του. Επίσης, τα σχολεία επισκέφτηκαν την σπουδαία έκθεση δαδών του κ. Κλήμου και είδαν από κοντά τα εκθέματα πολύτιμων και σπάνιων αντικειμένων των Ολυμπιακών Αγώνων από το 1936 έως σήμερα.

Σημειώνεται ότι τα βιωματικά εργαστήρια και οι αθλητικές δράσεις έγιναν από την Χριστίνα Βασιλοπούλου (Ολυμπιακές ιστορίες), Χριστίνα Γαλανοπούλου (Δρόμος), Αναστασία Σιαχάμη (Θεατρικό παιχνίδι), Κωνσταντίνα Φωτειάδου (Μουσικοκινητικό παιχνίδι), Αντώνης Χρυσανθακόπουλος και κα Ανφίσα (Laser Run), Βασίλης Χρυσανθακόπουλος (Πάλη), Αγγελική Ασημακοπούλου (Άλμα), Γιάννης Βαρκελιώτης (Δισκοβολία), Χαρά Μπάστα (Ακόντιο), Βάλια Μπερτσάτου (Εικαστικά).

Οι συμμετέχοντες έλαβαν αναμνηστικά διπλώματα και δώρα από τον Αντιδήμαρχο Παιδείας, Αθλητισμού, Τουρισμού, κ. Αντώνη Χρυσανθακόπουλο, την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, κα Αθηνά Ηλιοπούλου, τον Αντιδήμαρχο Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Κωνσταντίνο Σοφιανό και τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ανδρέα Καρατζά.

Λίγο πριν το τέλος των εκδηλώσεων και την ανάκρουσης του Εθνικού ύμνου, οι μαθητές ελευθέρωσαν στον ουρανό πολύχρωμα μπαλόνια, στέλνοντας το μήνυμα της Ειρήνης και της Εκεχειρίας σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης!

Τον συντονισμό της Ολυμπιακής Εβδομάδας έκανε η Πιστοποιημένη Εικαστικός Αθλητικών Δράσεων κα Βάλια Μπερτσάτου.

Περισσότερα Νέα