Αρχηγός ΕΛ.ΑΣ. : "Πιο οργανωμένες υπηρεσίες και περισσότεροι αστυνομικοί στο δρόμο"

24 Ιουλίου - 17:11 Τοπικά

Στην Ηλεία βρέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβαλάς στα πλαίσια της περιοδείας που έχει ξεκινήσει  με επισκέψεις σε όλη την Ελλάδα.

Ο κος Τσουβάλας συνοδευόταν από τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας Αντιστράτηγο κ. Αριστείδη Ανδρικόπουλο ,  τον Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας Υποστράτηγο, Φώτη Τσόλκα και τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηλείας κ. Κώστα Στεφανόπουλο.

Πρώτος σταθμός της επίσκεψής του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ στην Ηλεία ήταν η Μητρόπολη Ηλείας όπου τον υποδέχτηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ Γερμανός και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ.κ Αθανάσιος. Στην ολιγόλεπτη συνάντηση που υπήρξε συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια των πολιτών αλλά και της εκκλησίας ενώ ο Μητροπολίτης δεν παρέλειψε να εξάρει το έργο της Αστυνομικής Δ/νσης Ηλείας ως προς την προστασία του πολίτη.

Στη συνέχεια ο κος Τσουβαλάς επισκέφθηκε το Δήμαρχείο Πύργου όπου συναντήθηκε με το Δήμαρχο Γαβρίλη Λιατσή. Κατα τη διάρκεια της συνάντησης ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ για θέματα αστυνομικού και ευρύτερου ενδιαφέροντος.

Σε δηλώσεις του ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ ανέφερε:

«κάνουμε ένα οδοιπορικό σε όλη την Ελλάδα. Ουσιαστικά η ηγεσία βγαίνει στην Περιφέρεια. Σκοπός είναι να γνωρίσουμε τους συναδέλφους μας από κοντά και να τους ευχαριστήσουμε για το έργο που επιτελούν στις τοπικές κοινωνίες. Να τους ζητήσουμε να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο, την ίδια θέρμη. Να αγκαλιάσουν τις τοπικές κοινωνίες, τον πολίτη, να έχουν εξωστρέφεια στις δράσεις τους και να κάνουμε πραγματικά την αστυνομία αυτό που κυρίαρχα υπάρχει, υπηρέτη του Ελληνικού λαού.  Η προτεινόμενη αναδιοργάνωση  στοχεύει στην καλύτερη αναδιάταξη των υπηρεσιών, προκειμένου  να φύγουμε  από το μοντέλο των μικρών υπηρεσιών με ελλιπή στελέχωση και ανεπαρκή υλικοτεχνικό εξοπλισμό  και  να πάμε σε μεγαλύτερα σχήματα που θα έχουμε οργανωμένες υπηρεσίες,  συγκέντρωση προσωπικού και περισσότερους ένστολους, στις πλατείες και  στους δρόμους των κοινωνιών» κατέληξε ο κος Τσουβαλάς.

Περισσότερα Νέα