Άριστη ποιοτικά η φετινή παραγωγή ελαιολάδου στην Ηλεία! Τι συστήνει η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας

24 Ιουλίου - 16:43 Τοπικά

Η φετινή ελαιοπαραγωγή εξελίσσεται  ιδανικά  με μηδενικές προσβολές από τον κυριότερο εχθρό της ελιάς, τον δάκο,  και με κλιματικές συνθήκες που μέχρι σήμερα  δεν ευνόησαν την ανάπτυξη μυκητολογικών ασθενειών (π.χ. γλοιοσπόριο, κερκόσπορα, κυκλοκόνιο κ.α.).  Η ποιότητα του παραγόμενου ελαιολάδου αναμένεται να είναι εξαιρετική αφού από οι πρώτες ελαιοποιήσεις οδήγησαν σε παραγωγή  εξαιρετικής ποιότητας παρθένο ελαιόλαδο με οξύτητα μεταξύ 0,1 και 0,3.

Οι κλιματικές συνθήκες του φθινοπώρου – αυξημένη υγρασία, βροχοπτώσεις, άριστο εύρος θερμοκρασιών, ωριμότητα καρπού –  είναι γνωστό στους ελαιοπαραγωγούς ότι  βοηθούν την πιθανή εμφάνιση μυκητολογικών ασθενειών (γλοιοσπόριο, κερκόσπορα, κυκλοκόνιο κ.α.)

Με δεδομένα τα παραπάνω, η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Ηλείας συστήνει στους ελαιοπαραγωγούς της περιοχής μας, να επιθεωρούν τους ελαιώνες τους και αφού εξετάζουν πρώτα τα ελαιόδεντρά τους για συμπτώματα (τυχόν προσβολές σε φύλλα ή καρπούς), ιδιαίτερα σε περιοχές με υψηλή ατμοσφαιρική υγρασία ή σε περιοχές που παρουσίασαν προσβολές την προηγούμενη καλλιεργητική περίοδο, σε συνεργασία με τους  τοπικούς γεωπόνους και αναλόγως του χρόνου συγκομιδής, να προβαίνουν στις απαραίτητες ενέργειες φυτοπροστασίας στον κατάλληλο καλλιεργητικό χρόνο όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο με σκευάσματα, εγκεκριμένα για την καλλιέργεια της ελιάς, τηρώντας πιστά τις οδηγίες της ετικέτας τους και τον χρόνο αναμονής πριν την συγκομιδή για την αποφυγή υπολειμμάτων στο ελαιόλαδο.

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να απευθύνεστε στην Υπηρεσία μας στα τηλέφωνα 2621360140, 155.

Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ

Σπυροπούλου Παναγιώτα

Κτηνίατρος

Περισσότερα Νέα