Αρνητικά τα covid test στην είσοδο της Αμαλιάδας για τη δράση Drive through

24 Ιουλίου - 16:22 Τοπικά

Στην είσοδο της Αμαλιάδας, βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης ο Δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης, εκεί όπου κλιμάκιο του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με την Τροχαία Ήλιδας υλοποίησαν τη δράση Drive throwcovid test . Μια νέα δράση όπου πραγματοποιούνται rapidtests για τον covid 19 σε διερχόμενους οδηγούς ΙΧ.
Το συνεργία του ΕΟΔΥ είχε «στηθεί» στον χώρο δίπλα από τις πρώην αποθήκες της Ένωσης, όπου έχει δημιουργηθεί ειδική διαδρομή, ώστε με τον πλέον λειτουργικό και ασφαλή τρόπο, να πραγματοποιείται η είσοδος και η έξοδος, από το σημείο.
Οι πολίτες έδιναν στα μέλη του Συνεργείου τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλειας τους (Α.Μ.Κ.Α.) και την αστυνομική τους ταυτότητα και μια ώρα μετά τη λήψη του δείγματος, στέλνονταν τα αποτελέσματα με sms στο κινητό τηλέφωνό τους.
Στις δηλώσεις του ο κ. Λυμπέρης, ανέφερε για την συγκεκριμένη δράση: «Γίνεται και στην πόλη μας, ανίχνευση από τον ΕΟΔΥ. Σίγουρα πρόκειται για μια εξαιρετική κίνηση αφού μπορούμε να δούμε, σε τυχαία δείγματα, σε τι κατάσταση βρίσκεται η περιοχή μας, αναφορικά με τη μετάδοση του ιού. Έχω κατ’ επανάληψη αναφέρει, πως πρέπει όλοι μας να είμαστε ιδιαίτερα προσεχτικοί, για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις δύσκολες συνθήκες που όλοι ζούμε, από την πρωτοφανή πανδημία που χτυπά, όχι μόνο την Ήλιδα, το νομό και τη Χώρα μας, αλλά ολόκληρο τον κόσμο. Υπήρξε μια ανησυχία, το τελευταίο διάστημα, από τα κρούσματα που καταγράφηκαν σε όλη την Ηλεία και με τη σημερινή δράση θα είμαστε σε θέση να ξέρουμε το μέγεθος της διασποράς, προκειμένου να ληφθούν, εάν χρειαστεί επιπλέον μέτρα».
Να σημειωθεί πως ένα δεύτερο συνεργείο του ΕΟΔΥ, πραγματοποιούσε rapidtests για τον covid 19, στην είσοδο του Συνεδριακού Κέντρου, για τα μέλη της Δημοτικής Αρχής και τους υπαλλήλους του Δήμου Ήλιδας.
Συνολικά ελήφθησαν 97 δείγματα (67 στην είσοδο της πόλης και 30 στο συνεδριακό κέντρο) και ήταν όλα αρνητικά

Περισσότερα Νέα