Αρωγή σε μαθητές πυρόπληκτων περιοχών από το Ίδρυμα Α. Λασκαρίδη – Δωρεά εκπαιδευτικού υλικού σε σχολεία του Δήμου Αρχ. Ολυμπίας

24 Ιουλίου - 19:34 Τοπικά

Την συμβολική ονομασία ΑΝΑ-ΠΝΟΗ φέρει το πρόγραμμα υποστήριξης πυρόπληκτων περιοχών, μεταξύ των οποίων και του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, από το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη.

Η δεύτερη φάση υλοποίησης του προγράμματος πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13 Μαΐου με παράδοση εκπαιδευτικού τεχνολογικού εξοπλισμού στα υπόλοιπα 14 σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας (η πρώτη φάση είχε υλοποιηθεί τον Δεκέμβριο του 2021 σε άλλα 14 σχολεία του Δήμου).

Επικεφαλής της αποστολής ήταν ο κ. Άρις Συγγρός, πρόεδρος της επιτροπής του προγράμματος ΑΝΑ-ΠΝΟΗ, ο οποίος τόνισε: «Το ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη αμέσως μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2021 με την ευαισθητοποίηση της διοίκησης του αποφάσισε να ενισχύσει τις πυρόπληκτες περιοχές με το ποσό του 1.100.000 ευρώ. Ένα μεγάλο μέρος από αυτή τη δωρεά πηγαίνει στην ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής των σχολείων στις καμένες περιοχές. Πάνω από 400.000 ευρώ διατέθηκαν ώστε να ενισχυθούν τα σχολεία με υλικοτεχνική υποδομή τόσο στην Αρχαία Ολυμπία στην οποία βρισκόμαστε όσο και στην Εύβοια. Αυτό είναι ένα μεγάλο πρόγραμμα και το ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη θα συνεχίσει να υποστηρίζει τα σχολεία αλλά και τις πυρόπληκτες περιοχές όσο καιρό χρειαστεί».

Ο Αναπληρωτής Δήμαρχος κ. Γιώργος Γεωργακόπουλος, υποδεχόμενος τους εκπροσώπους του Ιδρύματος, δήλωσε: «Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας συνεχίζει να επουλώνει τις πληγές από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2021, όμως σε αυτή την πορεία έχουμε συνοδοιπόρους κάποιους ανθρώπους που μας βοηθούν σε αυτό το έργο. Σήμερα έχουμε τη χαρά και την τιμή να υποδεχόμαστε τους εκπροσώπους του Ιδρύματος Λασκαρίδη και τον υπεύθυνο του προγράμματος ΑΝΑ-ΠΝΟΗ κ. Συγγρό, απόγονο του μεγάλου εθνικού ευεργέτη Ανδρέα Συγγρού, ο οποίος έχει δωρίσει στην Ολυμπία το θαυμάσιο κτίριο του παλαιού μουσείου. Επισκέφθηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο κάποια από τα σχολεία της πυρόπληκτης περιοχής μας, έδωσαν ό,τι ακριβώς είχαν ζητήσει τα σχολεία αυτά και σήμερα συνεχίζουν για τα υπόλοιπα. Είναι χαρά μας να υποδεχόμαστε αυτούς τους ανθρώπους που είναι δίπλα μας, που συμπαραστέκονται στα παιδιά μας για να τους δώσουν χαρά. Πιστεύω ότι η μεγαλύτερη ικανοποίηση του Ιδρύματος θα είναι να βλέπουν το χαμόγελο και τη χαρά στα πρόσωπα των παιδιών, που τόσο ανάγκη έχουν αυτό το εκπαιδευτικό υλικό. Θέλω να εκφράσω λοιπόν τα συγχαρητήριά μας προς το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη, μαζί με τις ευχαριστίες του Δημάρχου μας που για κάποιους ειδικούς λόγους απουσίαζε σήμερα από κοντά μας».

Τέλος ο Διευθυντής του Γυμνασίου Αρχαίας Ολυμπίας κ. Νίκος Κωστόπουλος αφού ευχαρίστησε το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη για την δωρεά του, εξαίροντας το ισχυρό ένστικτο κοινωνικής ευθύνης του Ιδρύματος που συνεχίζει όπως τόνισε την παράδοση των μεγάλων ευεργετών του τόπου μας. Παρών στην παράδοση του υλικού ήταν και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας κ. Νίκος Αναστασόπουλος.

Περισσότερα Νέα