Αξιέπαινη πρωτοβουλία της ΣΕΤΤΗΛ για την ανάδειξη της ιστορίας και του πολιτισμού – Ομιλία από τον Ειδικό Συνεργάτη του Δήμου Πύργου – Ιστορικο Θεόδωρο Λάμπρο

24 Ιουλίου - 19:04 Τοπικά

Την Στρατιωτική Μονάδα της ΣΕΤΤΗΛ Πύργου επισκέφθηκε ο Ειδικός Συνεργάτης του Δήμου Πύργου – Ιστορικός και Συγγραφέας Θεόδωρος Λάμπρος.   Ο κ. Λάμπρος επισκέφθηκε την ιστορική μονάδα του Πύργου μετά από πρόσκληση του Διοικητή κ. Κατσιλίδη όπου μίλησε στους στρατεύσιμους για την συμβολή της Ηλείας κατά την Επανάσταση του 1821 στο αμφιθέατρο της μονάδας.

   Κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο Θεόδωρος Λάμπρος αναφέρθηκε στα σημαντικότερα Επαναστατικά γεγονότα του 1821 στην Ηλεία όπως η Μάχη του Πύργου, η Μάχη στα Σμιλεϊκα Αμπέλια στις 10 Μαϊου 1821 όπου έπεσε ο Πύργιος Αγωνιστής Χαράλαμπος Βιλαέτης, η Πολιορκία του Λάλα (Μαϊος – Ιούνιος 1821), η ναυμαχία του Κατακόλου, η Μάχη των Λεχαινών,  του Βαρθολομιού καθώς και τους σημαντικούς πρωταγωνιστές του απελευθερωτικού αγώνα στην Ηλεία όπως ο Πύργιος αγωνιστής Χαράλαμπος Βιλαέτης, ο Γεώργιος Σισίνης, ο Κωνσταντίνος Ανδραβιδιώτης, ο Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος κ.α.

   Μετά το πέρας της ομιλίας ακολούθησαν ερωτήσεις προς τον κ. Λάμπρο από τους στρατεύσιμους της Μονάδας αναφορικά με τους πρωταγωνιστές του 1821 στην Ηλεία και την συμβολή τους στον αγώνα της ανεξαρτησίας.

  Ο Διοικητής της Μονάδας κ. Κατσιλίδης ευχαρίστησε τον κ. Λάμπρο για την επίσκεψή του στη Μονάδα της ΣΕΤΤΗΛ Πύργου τονίζοντας ότι ο Δήμος Πύργου αποδεικνύει έμπρακτα το ενδιαφέρον του για την ανάδειξη της ιστορίας και του πολιτισμού μέσα από τέτοιες εκδηλώσεις.

  Με την σειρά του ο Θεόδωρος Λάμπρος αφού ευχαρίστησε τον κ. Κατσιλίδη αλλά και τον υποδιοικητή της Μονάδας και παιδικό του φίλο όπως ανέφερε Παναγιώτη Γκολφινόπουλο τόνισε ότι η ΣΕΤΤΗΛ μέσα από τέτοιες πρωτοβουλίες προβάλει και αναδεικνύει την ιστορία του τόπου και ευχήθηκε η αγαστή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ της μονάδας με τον Δήμο Πύργου να συνεχιστεί και στο μέλλον με ανάλογες εκδηλώσεις.

Περισσότερα Νέα