Αυγερινοπούλου: Άμεση ανάγκη αντιπλημμυρικής θωράκισης στην περιοχή Αγκινάρα του Δ.Πύργου. Καθαρισμός και στα αποστραγγιστικά κανάλια

24 Ιουλίου - 18:43 Τοπικά

Την άμεση ανάγκη να κατασκευαστούν τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή της Αγκινάρας του Δήμου Πύργου της Π.Ε. Ηλείας, επισημαίνει, μεταξύ άλλων, σε σχετική ερώτηση που υπέβαλε στη Βουλή προς το Υπουργείο Εσωτερικών η Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής και Βουλευτής Ηλείας Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου.

Ειδικότερα η Βουλευτής αναφέρει πως στην περιοχή της Αγκινάρας του Δήμου Πύργου

ουδεμία παρέμβαση έχει γίνει από την Περιφέρεια Δ. Ελλάδας και το Δήμο Πύργου προκειμένου να κατασκευαστούν τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα, παρά το γεγονός ότι τα τελευταία δύο χρόνια κάθε χειμώνα οι κάτοικοι έρχονται αντιμέτωποι με πλημμυρικά φαινόμενα. Την ίδια στιγμή τα αποστραγγιστικά αυλάκια της Μούτελης και της Μπιστούμπας έχουν φράξει από φερτά υλικά και καλάμια.

Η κ. Αυγερινοπούλου επισημαίνει τον κίνδυνο σε περίπτωση έντονων καιρικών φαινομένων να κινδυνεύσει η περιοχή με πλημμυρικά φαινόμενα και να σημειωθούν επικίνδυνες καταστάσεις καθώς η περιοχή είναι κατοικημένη και απέχει μόλις 2,5 χιλιόμετρα από το κέντρο της Πόλης του Πύργου.

Επιπλέον, ο κεντρικός δρόμος της περιοχής που οδηγεί στα σπίτια και τις περιουσίες τους, όπως έχουν καταγγείλει επανειλημμένα οι κάτοικοι, γεμίζει με μεγάλες λακκούβες κάθε χειμώνα και παρά τα σχετικά διαβήματά τους προς τους αρμοδίους δεν έχει ακόμη στρωθεί με άσφαλτο.

Η Βουλευτής του Νομού Ηλείας ζητά από τον κ. Υπουργό Εσωτερικών να απαντήσει πόσα χρήματα έχουν χορηγηθεί στον Δήμο Πύργου και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για τη συντήρηση δρόμων, καθαρισμό αποστραγγιστικών αυλάκων και γενικότερα αντιπλημμυρικών έργων, καθώς και ποια μέτρα προτίθενται να λάβουν για να βελτιωθεί η κατάσταση των ήδη υφιστάμενων δρόμων και αποστραγγιστικών αυλάκων, αλλά και να υλοποιηθούν αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή Αγκινάρα του Δήμου Πύργου.

Περισσότερα Νέα