Αυγερινοπούλου: Χωρίς εκπροσώπηση ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σότσι

24 Ιουλίου - 17:51 Τοπικά

Ερώτηση σχετικά με τη μη επίσημη εκπροσώπηση της Αρχαίας Ολυμπίας από αντιπροσωπεία της Δημοτικής Αρχής στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που ολοκληρώθηκαν πρόσφατα στο Σότσι της Ρωσίας κατέθεσε στη Βουλή η Βουλευτής Ηλείας (Ν.Δ.) Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου.

Η Βουλευτής επισημαίνει, πως παρότι εγκαίρως είχαν αποσταλεί από τη διοργανώτρια ρωσική πλευρά προς τη Δημοτική Αρχή της γενέτειρας των Ολυμπιακών Αγώνων οι σχετικές επίσημες προσκλήσεις για αποστολή επίσημης αντιπροσωπείας από την Αρχαία Ολυμπία στο Σότσι στην τελετή έναρξης των αγώνων, τελικά εκπροσώπηση δεν υπήρξε.

Στην ιστορία των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων είναι η πρώτη φορά που δεν υπήρξε εκπροσώπηση της Αρχαίας Ολυμπίας με συμμετοχή αντιπροσωπείας από τον Δήμαρχο και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου σε διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων, Χειμερινών και μη.

Η κα Αυγερινοπούλου επισημαίνει τον κίνδυνο αυτή η μη εκπροσώπηση της Αρχαίας Ολυμπίας στο Σότσι τη Ρωσίας να δημιουργήσει ένα αρνητικό προηγούμενο μη πρόσκλησης εκπροσώπησης αντιπροσωπείας της γενέτειρας των ολυμπιακών Αγώνων και σε επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Τέλος, η Βουλευτής ζητά απαντήσεις σχετικά με το για ποιούς λόγους δεν εκπροσωπήθηκε ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας από επίσημη αντιπροσωπεία στους αγώνες στο Σότσι, καθώς και με ποιον τρόπο συμμετείχε και προβλήθηκε η Ελλάδα και η Αρχαία Ολυμπία ειδικότερα στους εν λόγω αγώνες, πέραν της συμμετοχής της αθλητικής αντιπροσωπείας της χώρας μας.

Περισσότερα Νέα