Αυγερινοπούλου: Έως 15 Ιουλίου οι εγγραφές των επαγγελματιών αγροτών στο ΜΑΑΕ για να λάβουν αποζημίωση για τις πυρκαγιές του 2021

24 Ιουλίου - 19:29 Τοπικά

Η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, η οποία βρίσκεται σε τακτική επικοινωνία με τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, κ. Χρήστο Τριαντόπουλου, και τον Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γεωργαντά, για την αντιμετώπιση των μικρών θεμάτων που έχουν παρατηρηθεί στη διαδικασία καταβολής των αποζημιώσεων των επαγγελματιών αγροτών για τις ζημίες τους από τις πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού, αλλά και για την ανασυγκρότηση της ευρύτερης περιοχής της Αρχαίας Ολυμπίας, ενημερώνει ότι έως 15 Ιουλίου είναι η προθεσμία για την εγγραφή των κατ’ επάγγελμα αγροτών στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ) για να λάβουν την αποζημίωση.

Σύμφωνα και με την ανακοίνωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων οι επαγγελματίες αγρότες, οι οποίοι επιθυμούν να εκδώσουν τη σχετική βεβαίωση θα μπορούν να εξυπηρετούνται, μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή ή κινητού τηλεφώνου, ενώ για πληροφορίες σχετικά με την εγγραφή στο ΜΑΑΕ μπορούν να απευθύνονται στα κατά τόπους Τμήματα Αγροτικής Ανάπτυξης και Ελέγχων (ΤΑΑΕ).

Η κα Βουλευτής δήλωσε:

«Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται σταθερά στο πλευρό των πυρόπληκτων, τηρώντας τις κυβερνητικές της δεσμεύσεις. Με αυτή την απόφαση τακτοποιούνται και οι τελευταίες εκκρεμότητες που έχουν παρατηρηθεί στη διαδικασία καταβολής των αποζημιώσεων των επαγγελματιών αγροτών».

Περισσότερα Νέα