Αυγερινοπούλου: Επιχορήγηση και των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων από την Περιφέρεια και τους Δήμους – Επικοινωνία με Βορίδη & Τσιάρα για την αυστηροποίηση των ποινών για την κακοποίηση ζώων

24 Ιουλίου - 16:26 Τοπικά

Τροπολογία κατέθεσε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών για την Ιθαγένεια και την αναδιοργάνωση των ΟΤΑ, του οποίου είναι εισηγήτρια η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου. Σύμφωνα με την τροπολογία δίνεται η δυνατότητα στους Δήμους να επιχορηγούν τα ερασιτεχνικά σωματεία για τα λειτουργικά τους έξοδα, αλλά και για τα έξοδα κίνησης. Είναι μια ιδιαίτερα σημαντική πρωτοβουλία του Υπουργείου που θα στηρίξει περαιτέρω τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και ικανοποιεί το επί μακρόν αίτημα των ερασιτεχνικών σωματείων και αθλητικών συλλόγων.

Μετά από επικοινωνία των αθλητικών σωματείων του Ν. Ηλείας με την εισηγήτρια του νομοσχεδίου, Δρ. Αυγερινοπούλου, ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, συμφώνησε και δίνεται η δυνατότητα χρηματοδότησης των αθλητικών σωματείων και από την Περιφέρεια.

Επικοινωνία Αυγερινοπούλου – Βορίδη – Τσιάρα για την αυστηροποίηση των ποινών για την κακοποίηση ζώων

Μετά και το πρόσφατο περιστατικό του αποτρόπαιου βασανισμού σκύλου στην Κρήτη, η Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, ήρθε σε επικοινωνία με Μέλη της Επιτροπής Περιβάλλοντος, τον  Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Βορίδη, και με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Τσιάρα, όπου σημείωσε την ανάγκη αυστηροποίησης του θεσμικού πλαισίου σε σχέση με τις κακοποιήσεις και τις θανατώσεις ζώων για να διασφαλιστεί αποτελεσματικά η ευζωία τους.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης εξέδωσε, δε, δελτίο τύπου σύμφωνα με το οποίο το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα κατατεθεί στη Βουλή ρύθμιση που θα θεσπίσει βαρύτερο ποινικό πλαίσιο για τη δίωξη και τιμωρία των βασανιστών ζώων.

Περισσότερα Νέα