Αυγερινοπούλου: ΦΕΚ έλαβε η ΚΥΑ για τους εργάτες γης. Λύση στην έλλειψη εργατικών χεριών στον πρωτογενή τομέα της Ηλείας

24 Ιουλίου - 19:04 Τοπικά

ΦΕΚ έλαβε χθες η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για τον καθορισμό ανώτατου αριθμού αδειών  διαμονής για εργασία Πολιτών Τρίτων Χωρών (ΠΤΧ) για τα έτη 2023 και 2024 και τον καθορισμό της αντίστοιχης καλλιεργήσιμης έκτασης και ζωικού κεφαλαίου ανά εργαζόμενο.

«Πρόκειται για μια πολύ σημαντική απόφαση για την Ηλεία, έναν Νομό που η οικονομία του εξαρτάται άμεσα από τον πρωτογενή τομέα, καθώς εξομαλύνει τις δυσχέρειες που σχετίζονταν με την έλλειψη των εργατών γης. Ήταν ένα δίκαιο αίτημα του αγροτικού κόσμου της περιοχής, το οποίο στήριξα με διαρκείς παρεμβάσεις και επικοινωνίες στα αρμόδια Υπουργεία. Η Κοινή Υπουργική Απόφαση απαντά σε αυτό το αίτημα και ευχαριστώ θερμά τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Χατζηδάκη, τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κα Τροφίμων καθώς και τον Υπουργό Μετανάστευσης, κ. Μηταράκη, οι οποίοι έδρασαν με ταχύτητα για την επίλυση των σοβαρών ζητημάτων από την έλλειψη αγροτικών χεριών, με γνώμονα τη φροντίδα των καλλιεργειών και την συγκομιδή των προϊόντων μας. Με την ΚΥΑ επιτυγχάνεται ποσοστιαία αύξηση ανά στρέμμα, η οποία αναμένεται να ενισχύσει την στήριξη του αγροτικού τομέα σε εργατικά χέρια, ενώ τα όρια αδειών διαμονής είναι αυξημένα σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές» δήλωσε η Βουλευτής Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου.

Περισσότερα Νέα