Αυγερινοπούλου – Καλογήρου – Παπαγιαννίδης: Σημαντική στήριξη στους νέους αγρότες: Ετέθησαν όλα τα ζητήματα των αγροτών της Ηλείας στις δύο επιμέρους συναντήσεις

24 Ιουλίου - 19:36 Τοπικά

Δύο συναντήσεις με τη Γενική Γραμματέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κα Χριστιάνα Καλογήρου, και το Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του ΥπΑΑΤ, κ. Δημήτρη Παπαγιαννίδη, πραγματοποίησε η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, για την επίλυση των καίριων ζητημάτων που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της Ηλείας.

Πρόσθετοι πόροι ύψους 100 εκ. ευρώ στο πρόγραμμα Νέων Αγροτών

Επίκεντρο των συναντήσεων ήταν η στήριξη των νέων αγροτών για να καλυφθεί το μεγάλο ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε στην πρόσφατη πρόσκληση του μέτρου του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2022. Με τη δέσμευση πρόσθετων πόρων, ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ, που ανακοίνωσε και ο Πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο του δεύτερου Προσυνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας στο Ηράκλειο, δίνεται μια γενναία και ουσιαστική στήριξη των αγροτών. Η εν λόγω δέσμευση του κονδυλίου αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια του προσυνεδρίου που έγινε στην Κρήτη με πρόσημο την στήριξη των νέων αγροτών, στην οποία μετείχε και η κα Βουλευτής.

Με τα πρόσθετα κονδύλια θα μπορέσουν να καλυφθούν ακόμα περισσότεροι ενδιαφερόμενοι νέοι αγρότες θερμοκηπίων υψηλής κάλυψης, αλλά και κηπευτικών χαμηλής κάλυψης. Συζήτησαν δε την ανάγκη τα μελλοντικά προγράμματα των νέων αγροτών να είναι πλέον ενισχυμένα και καθορισμένα, ώστε να μπορούν οι νέοι να «μπουν» στην αγροτική παραγωγή και να ενισχυθεί έτσι η παραγωγικότητα του τόπου μας.

Εκτενής αναφορά έγινε και στις σημαντικές υποδομές υδάτων στο Νομό, τους ΤΟΕΒ τα αρδευτικά δίκτυα και το Φράγμα Πηνειού και Αλφειού, ενώ η κα Βουλευτής έθεσε στο «τραπέζι» και επιμέρους ζητήματα που αφορούν στο Νομό Ηλείας, όπως τη βιομηχανική τομάτα, το καρπούζι, τις επίσπορες πατάτες, τις σταφίδες, αλλά και την αύξηση των τιμών των αγροεφοδίων και της ηλεκτροδότησης.

Περισσότερα Νέα