Αυγερινοπούλου: Με έως 18.000 ευρώ επιχορηγούνται οι επιχειρήσεις της Αρχαίας Ολυμπίας, συμπεριλαμβανομένης και της Φολόης

24 Ιουλίου - 19:21 Τοπικά

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης ΕΠΑνΕΚ σχετικά με την ένταξη νέων περιοχών στη Δράση «Επιχορήγηση υφιστάμενων επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την πανδημία, σε περιοχές που υπέστησαν μεγάλες φυσικές καταστροφές», η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, προέβη στην κάτωθι δήλωση:

«Στο πρόγραμμα επιχορήγησης των υφιστάμενων επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την πανδημία σε περιοχές που υπέστησαν μεγάλες φυσικές καταστροφές εντάσσεται πλέον και η Δημοτική Ενότητα Φολόης, επιπροσθέτως της Δημοτικής Ενότητας της Αρχαίας Ολυμπίας.

Ευχαριστούμε θερμά τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό, κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, ο οποίος συμπεριέλαβε και τις Κοινότητες Λάλα, Αχλαδινής, Δούκα και Νεμούτας της Δ.Ε. Φολόης στην σημαντική Δράση του Ε.Π. για την επιχορήγηση των επιχειρήσεων που υπέστησαν μεγάλες φυσικές καταστροφές, ανταποκρινόμενος στο αίτημα της τοπικής κοινωνίας, το οποίο υποστήριξα και με την υπ. αριθμ.’ 3493 αναφορά μου που κατέθεσα στη Βουλή.

Η επιχορήγηση θα συμβάλει σημαντικά στην εξασφάλιση μέρους της απαιτούμενης ρευστότητας για την εκ νέου εκκίνηση των τοπικών οικονομικών δραστηριοτήτων και τη διασφάλιση της συνέχισης της λειτουργίας των επιχειρήσεων. Η επιχορήγηση ανά ωφελούμενη επιχείρηση είναι έως 18.000 ευρώ που θα χορηγηθεί ως κατ’ αποκοπή ποσό θα τονώσει τον επιχειρηματικό κλάδο, παρέχοντας του ρευστότητα και τη δυνατότητα να καλύψει τις μελλοντικές λειτουργικές του δαπάνες.

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας απαρέγκλιτα τηρεί τη δέσμευσή της για την στήριξη των πληγέντων και βρίσκεται δίπλα σε κάθε πολίτη».

Περισσότερα Νέα