Αυγερινοπούλου: Ομιλία επί της προτάσεως δυσπιστίας κατά του Υπ. Οικονομικών, κ. Σταϊκούρα. Ειδική αναφορά στην Παγκόσμια Ημέρα για τον Καρκίνο του Μαστού

24 Ιουλίου - 16:24 Τοπικά

Παρέμβαση πραγματοποίησε η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, στην Ολομέλεια της Βουλής επί της προτάσεως δυσπιστίας κατά του Υπουργού Οικονομικών, κ. Χρήστου Σταϊκούρα, που κατατέθηκε από την Αξιωματική Αντιπολίτευση κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών με τίτλο: «Ρύθμιση οφειλών και παροχή δεύτερης ευκαιρίας».

Παρατίθεται κάτωθι ολόκληρο το κείμενο της ομιλίας:

«Σας ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, η συζήτηση που λαμβάνει ως τώρα χώρα στο Κοινοβούλιο δείχνει ότι η πρόταση δυσπιστίας που κατατέθηκε από την Αξιωματική Αντιπολίτευση γίνεται στην πραγματικότητα χωρίς λόγο, μόνο και μόνο για να ευχαριστήσει το δικό της κομματικό ακροατήριο.

Σύμφωνα με το άρθρο 84 του Συντάγματος, με την πρόταση δυσπιστίας εξετάζεται το αν εξακολουθεί να συντρέχει ή όχι η στήριξη της πλειοψηφίας των Βουλευτών στην Κυβέρνηση ή σε κάποιον από τους Υπουργούς της. Καθ’ όσον σήμερα δεν αμφισβητείται από κανέναν η υποστήριξη την οποία παρέχουμε όλοι οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στο πρόσωπο του κ. Σταϊκούρα, αλλά και στο σύνολο των μελών της Κυβέρνησης, προφανώς και η πρόταση δυσπιστίας δεν έχει λόγο στήριξης.

Τον κ. Σταϊκούρα δεν τον στηρίζουμε μόνο οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που αποτελούμε την Πλειοψηφία σε αυτό εδώ το Κοινοβούλιο. Η πιο σημαντική υποστήριξη προς το έργο το δικό του και της Κυβέρνησης προέρχεται ευθέως, άμεσα, από τον ελληνικό λαό. Η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού, αν ερωτηθεί σήμερα που βλέπει πώς διάγει τον βίο της αυτή η Κυβέρνηση, με ποιες ηθικές και πολιτικές αξίες και με τι αποτελεσματικότητα, την κρίνει απολύτως θετικά. Ο λαός μας για πρώτη φορά μετά από τα χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ νιώθει και πάλι ασφαλής και δείχνει εμπιστοσύνη προς την Κυβέρνηση που κρατά την τύχη της χώρας στα χέρια της. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Μάλιστα, η πρόταση μομφής ασκείται και απασχολεί το σύνολο της Κυβέρνησης και της Βουλής άνευ λόγου, τη στιγμή που ο ελληνικός στόλος βρίσκεται στο Αιγαίο, στην Κύπρο συνεχίζονται οι παραβιάσεις των διεθνών συμφωνιών και εσωτερικά στη χώρα μας συνεχίζεται η προϊούσα πορεία του κορωνοϊού.

Όσον αφορά στο νομοσχέδιο, μας ζητάτε να αποσύρουμε ρυθμίσεις που πολλοί συμπολίτες μας ανέμεναν τόσο καιρό και οι οποίες θα επιτρέψουν στους οφειλέτες να ρυθμίσουν τις εκκρεμότητές τους με ευνοϊκότερο τρόπο από ό,τι σήμερα. Το νομοσχέδιο δίνει, πράγματι, μία δεύτερη ευκαιρία στους συμπολίτες μας να μη χάσουν τα σπίτια τους, να μη χάσουν την πρώτη κατοικία και την περιουσία τους. Δίνεται η δυνατότητα να ρυθμίσουν τα δάνειά τους σε περισσότερες δόσεις, να παραμείνουν στο σπίτι τους ακόμα και αν δεν μπορέσουν να ρυθμίσουν το χρέος τους, να ξεκινήσουν πάλι την επιχειρηματική τους δραστηριότητα, να αποκτήσουν τη χαμένη περηφάνια τους.

Αν είχατε καλύτερη πρόταση από αυτή, γιατί δεν την εφαρμόζατε, όταν ήσασταν εσείς κυβέρνηση; Κι αν έστω και τώρα έχετε μία καλύτερη πρόταση, γιατί δεν την προτείνετε να τη συζητήσουμε; Ποιος είναι ο λόγος της πρότασης δυσπιστίας;

Ένα είναι το σίγουρο. Πολλοί συμπολίτες μας δεν έχουν εργασία και εισόδημα, για να αποπληρώσουν τα δάνειά τους. Πρέπει να τους δώσουμε αυτή τη δεύτερη ευκαιρία τώρα για μία βιώσιμη ρύθμιση των δανείων τους. Πρέπει να εστιάσουμε όλοι μαζί τις προσπάθειές μας, για να φέρουμε νέες επενδύσεις στη χώρα μας, να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας και να επανεκκινήσουμε την οικονομία μας. Αυτός είναι ο στόχος μας.

Συνεπώς, καταψηφίζω την πρόταση δυσπιστίας και δηλώνω την εμπιστοσύνη μου στο πρόσωπο του Υπουργού Οικονομικών.

Κλείνοντας, λόγω του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας για τον Καρκίνο του Μαστού, θα ήθελα να εξάρω την πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, για την έναρξη ενός προγράμματος δωρεάν μαστογραφίας ανά δύο έτη για κάθε γυναίκα ηλικίας σαράντα εννέα και πενήντα ετών. Όλες οι γυναίκες πρέπει να μπορούν να εξετάζονται εγκαίρως. Η πρόληψη στην υγεία χαρίζει ζωή.

Σας ευχαριστώ πολύ.»

Περισσότερα Νέα