Αυγερινοπούλου: Παρέμβαση στο ΥΠΑΑΤ για τη συνδεδεμένη στη σταφίδα  – Δήλωση για την εκδήλωση Διαβούλευσης Στρατηγικής ΟΧΕ Παράλιου Μετώπου Αχαΐας και Ηλείας

29 Νοεμβρίου - 11:18 Τοπικά

Το αίτημα των Ηλείων σταφιδοπαραγωγών για την παράταση της προθεσμίας παράδοσης της σταφίδας για τη χορήγηση της συνδεδεμένης ενίσχυσης, με ταυτόχρονη μείωση της ελάχιστης απαιτούμενης ποσότητας, μετέφερε στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Λευτ. Αυγενάκη, η βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, Διονυσία Αυγερινοπούλου.

Όπως επισήμανε στην παρέμβασή της προς τον υπουργό, είναι δύσκολο για τους σταφιδοπαραγωγούς να συγκεντρώσουν την προβλεπόμενη ποσότητα των 150 κιλών ανά στρέμμα ως την καταληκτική ημερομηνία της 30ής Νοεμβρίου, καθώς η φετινή παραγωγή είναι αρκετά μειωμένη λόγω του περονόσπορου, και υπογράμμισε την ανάγκη διευκόλυνσης των σταφιδοπαραγωγών για να μη χάσουν την ενίσχυση.

Δήλωση για την εκδήλωση Διαβούλευσης Στρατηγικής ΟΧΕ Παράλιου Μετώπου Αχαΐας και Ηλείας

«Η αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου της βόρειας Ηλείας είναι καθοριστική παράμετρος για να μπουν οι βάσεις της βιώσιμης ανάπτυξης για την επόμενη πενταετία, διότι είναι μια περιοχή που συνδυάζει την εύφορη γη με τον πολιτιστικό και περιβαλλοντικό πλούτο. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ενόψει της νέας προγραμματικής περιόδου 2021-2027, δημιούργησε ένα σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο αξιοποίησης των πόρων με βάση τις ευρωπαϊκές κατευθύνσεις για τις Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις (ΟΧΕ), οι οποίεςστηρίζουν πολυτομεακές και πολυταμειακές στρατηγικές και μπορούν να αντλήσουν πόρους από πολλά προγράμματα ταυτόχρονα. Με αυτόν το πλαίσιο, η Αυτοδιοίκηση έχει πλέον τα κατάλληλα εργαλεία για να καθορίσει την αναπτυξιακή της Στρατηγική. Ως βουλευτής Ηλείας και ως Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, στηρίζω τις προσπάθειες των δήμων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για να συνδιαμορφώσουμε ένα πλάνο που θα διασφαλίσει βιώσιμη και μακροπρόθεσμη ανάπτυξη, μέσα από την προστασία της φυσικής και πολιτιστική μας κληρονομίας και τη σύνδεση του τουρισμού με τον πρωτογενή τομέα».

Περισσότερα Νέα