Αυγερινοπούλου – Ράπτη: Δημιουργία Κέντρου Ημέρας για Παιδιά και Εφήβους με διαταραχή αυτιστικού φάσματος στον Ν. Ηλείας

24 Ιουλίου - 19:36 Τοπικά

Τη δημιουργία Κέντρου Ημέρας στον Ν. Ηλείας για παιδιά και Εφήβους με διαταραχή αυτιστικού φάσματος συζήτησε η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, με την Υφυπουργό Υγείας, κα Ζωή Ράπτη, αρμόδια για τα θέματα ψυχικής υγείας, κατά την συνάντησή τους στο Υπουργείο.

Η σύσταση και η λειτουργία μιας τέτοιας σημαντικής δομής υγείας στον Νομό θα είναι ιδιαίτερα επωφελής τόσο για τα ίδια τα παιδιά και τους εφήβους όσο και τις οικογένειές τους, επισήμανε η κα Βουλευτής, καθώς θα παρέχονται σημαντικές υπηρεσίες, όπως υπηρεσίες θεραπευτικής παρέμβασης, εκπαίδευσης, άθλησης, ψυχαγωγίας, οικογενειακής υποστήριξης, αλλά και κοινωνικής ένταξης. Η δημιουργία Κέντρου Ημέρας θα προσφέρει ουσιαστικά μια ολοκληρωμένη πλαισίωση των εφήβων και των νέων με διαταραχή αυτιστικού φάσματος, καθώς και των οικογενειών τους.

Τόσο η κυρία Ράπτη όσο και η κυριά Αυγερινοπούλου, ούσες μητέρες, είναι ιδιαιτέρα ευαισθητοποιημένες σε θέματα που αφορούν τα παιδιά και μεριμνούν για την ευημερία τους και την πρόσβασή τους σε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας.

Περισσότερα Νέα