Αυγερινοπούλου: Στη Βουλή η ανάγκη ενίσχυσης των ελαιοτριβείων έναντι της ενεργειακής κρίσης και η ανάγκη στελέχωσης των ΥΔΟΜ και των Τεχνικών Υπηρεσιών των Δήμων του Ν. Ηλείας

24 Ιουλίου - 19:19 Τοπικά

Δύο σημαντικές αναφορές κατέθεσε στη Βουλή η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου.

Ανάγκη στελέχωσης των ΥΔΟΜ και Διευθύνσεων Τεχνικών Έργων της Ηλείας

Αναφορά προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κ. Καραμανλή, και τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Βορίδη, κατέθεσε η Δρ. Αυγερινοπούλου σχετικά με την ανάγκη ενίσχυσης με πρόσθετο προσωπικό της Υπηρεσίας Δόμησης- ΥΔΟΜ και των Διευθύνσεων Τεχνικών Έργων των Δήμων του Νομού Ηλείας, ώστε οι Υπηρεσίες να είναι σε θέση να εκτελούν απρόσκοπτα το έργο τους.

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, η κα Αυγερινοπούλου συνόδευσε την αναφορά της με την επιστολή του Προέδρου της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηλείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) – Τμήμα Δυτικής Ελλάδας.

Ανάγκη ενίσχυσης των ελαιοτριβείων απέναντι στην ενεργειακή κρίση

Ως Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής και Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Αυγερινοπούλου, κατέθεσε αναφορά προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωνσταντίνο Σκρέκα, καθώς και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Γεώργιο Γεωργαντά, στην οποία έθεσε την ανάγκη άμεσης αύξησης της επιδότησης ηλεκτρικού ρεύματος για τα ελαιοτριβεία, ιδίως εντός της ελαιοκομικής περιόδου. Η κα Αυγερινοπούλου, ασκώντας τα μέσα κοινοβουλευτικού ελέγχου, υπερθεμάτισε για την ανάγκη αύξησης της επιδότησης, καταθέτοντας τόσο την επιστολή των Επιμελητηρίων Ηλείας, Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας, καθώς και την επιστολή του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος, κ. Φαρμάκη. Επί του θέματος έχει πραγματοποιήσει επικοινωνία τόσο με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κ. Σκρέκα όσο και με τον Πρόεδρο της ΔΕΗ, κ. Γ. Στάσση.

Περισσότερα Νέα