Αυγερινοπούλου: Στήριξη των αιτημάτων του αγροτικού κόσμου για το καρπούζι και την αναμπέλωση σταφίδας

24 Ιουλίου - 16:33 Τοπικά

Η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, βρίσκεται διαρκώς στο πλευρό των αγροτών του Ν. Ηλείας, στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματά τους, και σε συστηματική επικοινωνία με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Μάκη Βορίδη, αλλά και στελέχη του Υπουργείου αυτού, καθώς τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα των μικρομεσαίων αγροτών εντάθηκαν περαιτέρω, λόγω των ειδικών συνθηκών που έχει διαμορφώσει η πανδημία του COVID-19.

Στη Βουλή η αναμπέλωση της σταφίδας

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, η Βουλευτής Ηλείας κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για την ανάγκη αναμπέλωσης των καλλιεργειών της σταφίδας, μιας σημαντικής αγροτικής καλλιέργειας για τον Νομό που συμβάλει καθοριστικά στην τοπική οικονομία και η οποία κινδυνεύει με εξαφάνιση. Η αναμπέλωση συνιστά τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο για να αυξηθεί η συνολική παραγωγή του προϊόντος, όπως σημειώνει η Δρ. Αυγερινοπούλου, και αιτείται ενημέρωση για τις ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί το Υπουργείο για την αναμπέλωση των καλλιεργειών και την στήριξη των καλλιεργητών στη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική μετά το 2020.

Αναφορά στη Βουλή για την λήψη μέτρων για τις εξαγωγές καρπουζιού

Η κα Βουλευτής κατέθεσε ως αναφορά στη Βουλή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τον Υπουργό Ανάπτυξης την επιστολή της Ένωσης Συνεταιρισμών Ηλείας – Ολυμπίας σχετικά με την ανάγκη λήψης μέτρων για τις εξαγωγές καρπουζιού, κρίνοντας αναγκαία την στήριξη του προϊόντος και την διασφάλιση της προώθησής του τόσο στην εγχώρια αγορά όσο και στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς έχει ήδη ξεκινήσει η συγκομιδή του καρπουζιού. Στην επιστολή αποδίδεται, δε, ιδιαίτερη σημασία στην ορθή ενημέρωση των καταναλωτών και όσων εμπορεύονται το προϊόν για την ασφάλεια κατανάλωσης του καρπουζιού και στην εξασφάλιση της επάρκειας των μεταφορικών μέσων.

Περισσότερα Νέα