Αυγερινοπούλου στο Υπ. Υγείας: Αξιοποίηση της τηλεϊατρικής και τηλεσυμβουλευτικής στο Ν. Ηλείας – Αναγκαίο εργαλείο για παροχή ιατρικής βοήθειας

24 Ιουλίου - 16:22 Τοπικά

Την αξιοποίηση και εφαρμογή της τηλεϊατρικής – τηλεσυμβουλευτικής στο Ν. Ηλείας αιτήθηκε η Βουλευτής Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, σε επικοινωνία της με το Γραφείο του Υπουργού Υγείας, κ. Βασίλειου Κικίλια, και του Γενικού Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας, κ. Κωτσιόπουλου, για την παροχή ιατρικής βοήθειας στους συμπολίτες μας, αλλά και την ενδυνάμωση του υγειονομικού προσωπικού που δίνει τιτάνια μάχη κατά του κορονοϊού. Η τηλεϊατρική θα υποστηρίξει τα νοσοκομεία της Ηλείας, αλλά και τα ιατρικά κέντρα, ώστε να ανταποκριθούν με αποτελεσματικότητα τόσο στα περιστατικά COVID-19 που διαχειρίζονται, όσο και σε άλλες ασθένειες.

Η κα Βουλευτής επισήμανε ότι η αξιοποίηση της τηλεσυμβουλευτικής θα συμβάλλει καθοριστικά στην αρχική αποσυμφόρηση του συστήματος υγείας στο Νομό, το οποίο πιέζεται ασφυκτικά, και λόγω της πανδημίας. Η διαχείριση των περιστατικών της πανδημίας μέσω των παραπάνω εφαρμογών θα συμβάλλει δε στην ελαχιστοποίηση του κινδύνου έκθεσης των πολιτών, αλλά και του ιατρικού, του νοσηλευτικού και του λοιπού προσωπικού στην COVID 19, ενώ θα βοηθήσει σημαντικά τους κατοίκους των απομακρυσμένων χωριών.

Το Υπουργείο αναγνώρισε πράγματι αυτή την ανάγκη και ενημέρωσε ότι επεξεργάζεται την οριζόντια εφαρμογή της τηλεϊατρικής – τηλεσυμβουλευτικής.

Περισσότερα Νέα