Αυγερινοπούλου: Συνάντηση για ΣΧΟΟΑΠ Αμαλιάδος, Χάβαρι, Κουρούτα και Πηνεία

24 Ιουλίου - 16:37 Τοπικά

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε η Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., με τον Γενικό Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, κ. Ευθύμιο Μπακογιάννη, τον Αντιδήμαρχο Ήλιδας αρμόδιο για την Χωροταξία και το Περιβάλλον, κ. Φουντά Αθανάσιο, και τον Πρόεδρο του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος, κ. Χρήστο Γεωργακόπουλο, με βασικό αντικείμενο την βελτίωση και ολοκλήρωση του πολεοδομικού σχεδιασμού του Δήμου Ήλιδας σε όλο του το εύρος.

Ο κ. Αντιδήμαρχος και ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος πραγματοποίησαν μια καθόλα κατατοπιστική και λεπτομερή αναφορά για τα ανοιχτά ζητήματα του Δήμου Ήλιδας από άποψης πολεοδομικού και χωροταξικού σχεδιασμού. Συζήτησαν με τον κ. Μπακογιάννη, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από το Δήμο Ήλιδας, για το πως θα μπορούσαν μέσα από την έγκαιρη υλοποίηση των ΣΧΟΟΑΠ να εξοπλιστούν με τα κατάλληλα εργαλεία, ώστε η Αμαλιάδα να γίνει ακόμα πιο λειτουργική και φιλική προς τους κατοίκους της, δίνοντας νέες δυνατότητες ανάπτυξης. Η Δρ. Αυγερινοπούλου προσέθεσε ότι πρέπει να δοθεί μεγάλη σημασία στην ανάπτυξη της Αμαλιάδος, σημαντικής πόλης του Νομού που φιλοξενεί έντονη εμπορική, τουριστική και αγροτική δραστηριότητα. Ιδιαίτερη τουριστική ώθηση θα πρέπει να δοθεί στην Κουρούτα, όπως επισήμανε η κα Βουλευτής, και ως εκ τούτου ο πολεοδομικός σχεδιασμός θα πρέπει να επιτρέψει την διεύρυνση της περιοχής.

Η συζήτηση, δε, για τις ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Πηνείας, ήταν εκτεταμένη, έτσι ώστε εκτός από την αγροτική ανάπτυξη να μπορούν να φιλοξενήσουν εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως τον αγροτουρισμό, έχοντας εξοπλιστεί με τα κατάλληλα εργαλεία του χωροταξικού και πολεοδομικού σχεδιασμού προς εξυπηρέτηση των νέων δραστηριοτήτων, για τις οποίες είναι κατάλληλη η περιοχή. Αναμένεται το επόμενο χρονικό διάστημα και σχετική επίσκεψη του κ. Μπακογιάννη στον Νομό.

Περισσότερα Νέα