Αυγερινοπούλου: Συνάντηση με τον υφυπουργό Δικαιοσύνης για το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας – Κατέθεσε στην ηγεσία του Υπ. Οικονομικών τις προτάσεις των φορέων της Ηλείας  για το Φορολογικό

1 Δεκεμβρίου - 12:05 Τοπικά

Το ζήτημα της στελέχωσης του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας συζήτησε με τον υφυπουργό Δικαιοσύνης, κ. Ιωάννη Μπούγα, η βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, Διονυσία Αυγερινοπούλου, η οποία τον ενημέρωσε για τις σημαντικές ελλείψεις στις προβλεπόμενες οργανικές θέσεις των δικαστικών υπαλλήλων.

Όπως τόνισε στη διά ζώσης συνάντησή τους, είναι καλυμμένες μόλις έξι από τις συνολικά δεκαεννέα προβλεπόμενες οργανικές θέσεις δικαστικών υπαλλήλων, κάτι που έχει ως συνέπεια την επιβάρυνσή τους με δυσανάλογο όγκο εργασίας και την αναπόφευκτη επιβράδυνση των γραφειοκρατικών διαδικασιών που αφορούν τη Δικαιοσύνη.

Η Διονυσία Αυγερινοπούλου επισήμανε στον υφυπουργό πως το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας εξυπηρετεί πολύ μεγάλο αριθμό πολιτών, καθώς καλύπτει το σύνολο της βόρειας Ηλείας μια περιοχής με πολύ υψηλή παραγωγική δραστηριότητα και αυξημένο πληθυσμό, και για αυτό είναι απαραίτητη η ενίσχυσή του. Από την πλευρά του ο κ. Μπούγας κατανόησε το ζήτημα και τόνισε στη βουλευτή Ηλείας πως το υπουργείο Δικαιοσύνης θα εξετάσει το θέμα παράλληλα με τον σχεδιασμό του νέου δικαστικού χάρτη της χώρας.

Κατέθεσε στην ηγεσία του Υπ. Οικονομικών τις προτάσεις των φορέων της Ηλείας  για το Φορολογικό Τις προτάσεις του συνόλου των φορέων της Ηλείας που εκπροσωπούν τους ελεύθερους επαγγελματίες, επιστήμονες και αυτοαπασχολούμενους, κατέθεσε το απόγευμα της Τετάρτης στην συζήτηση μεταξύ των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ και της ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών  για το Φορολογικό Νομοσχέδιο, η Βουλευτής Ηλείας, Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου.

Οι προτάσεις αυτές διαμορφώθηκαν μετά και την συνάντηση στην οποία συμμετείχε η Ηλεία Βουλευτής, την Κυριακή, στο Επιμελητήριο Ηλείας, στο πλαίσιο της διαβούλευσης του νέου σχεδίου νόμου για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής και τον εκσυγχρονισμό της φορολογικής διαδικασίας, τη φορολογική δικαιοσύνη και την εξασφάλιση των απαιτούμενων πόρων για την ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής, δεδομένου ότι η φορολογική δικαιοσύνη είναι ένα ζήτημα που ταλανίζει την ελληνική οικονομία επί δεκαετίες.

Περισσότερα Νέα