Αυγερινοπούλου: Συνάντηση Πρωθυπουργού με την ΚΟ ΝΔ – Προτεραιότητες ο αυτοκινητόδρομος Πάτρας – Πύργου, η στελέχωση των νοσοκομείων και η προσέλκυση επενδύσεων για αντιμετώπιση της ανεργίας

24 Ιουλίου - 16:24 Τοπικά

Το λόγο έλαβε η Βουλευτής Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, στη χτεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας μέσω τηλεδιάσκεψης, στην οποία προήδρευσε ο Πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, για καίρια ζητήματα του Ν. Ηλείας. Η διαδικτυακή συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Πρωθυπουργού και των Μελών της Νέας Δημοκρατίας για μείζονα θέματα μιας και ο κ. Πρωθυπουργός επιθυμεί να βρίσκεται κοντά στους Βουλευτές, αφουγκραζόμενος τις ανάγκες της κάθε περιοχής. Η κα Βουλευτής ευχαρίστησε θερμά για την ευκαιρία της τηλεδιάσκεψης και εξήρε τη δουλειά της Κυβέρνησης και τους χειρισμούς της στα διεθνή θέματα, τις φυσικές καταστροφές, αλλά και την πανδημία της COVID-19, ενώ τοποθετήθηκε επί τριών κομβικών ζητημάτων.

Τα τρία κομβικά σημεία της Ηλείας στην τηλεδιάσκεψη  

Στην τοποθέτησή της, η κα Βουλευτής έθεσε στον κ. Πρωθυπουργό τα τρία κομβικά σημεία για την Ηλεία: τον αυτοκινητόδρομο Πάτρας – Πύργου, την στελέχωση των νοσοκομείων και την αντιμετώπιση της ανεργίας. Η κα Βουλευτής αναφέρθηκε στη θετική εξέλιξη με την έγκριση που δόθηκε από τη Γενική Διεύθυνση για την Εσωτερική Αγορά, τη Βιομηχανία, την Επιχειρηματικότητα και τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (DG Grow) για τον αυτοκινητόδρομο Πάτρας – Πύργου, αλλά και την αναμονή για την τελική έγκριση από τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού (DG Comp), ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες. Στο σημείο αυτό ο Πρωθυπουργός διαβεβαίωσε εκ νέου ότι το Πάτρα Πύργος είναι ένα έργο που θα γίνει από τη Νέα Δημοκρατία και ήδη έχει εκφράσει προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι το έργο αυτό αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα και είναι αδήριτη ανάγκη η ολοκλήρωση του.  Η κα Αυγερινοπούλου τον ευχαρίστησε θερμά για την προσωπική του αυτή παρέμβαση και την επιμέλεια που δείχνει στο θέμα αυτό.

Έθεσε δε το ζήτημα της στελέχωσης των νοσοκομείων, καθώς ναι μεν έχουν προκηρυχθεί από την Κυβέρνηση νέες θέσεις, αλλά δεν έχουν βρει ανταπόκριση. Ως τρίτο κρίσιμο ζήτημα, έθεσε την ανεργία, η οποία εξακολουθεί να βρίσκεται σε υψηλά ποσοστά στην Ηλεία σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας.  Είναι ένα ζήτημα στο οποίο η Κυβέρνηση έχει ήδη ανταποκριθεί, καθώς έχει βγει ειδικό πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για τη Δυτική Ελλάδα και αναμένεται νέο πρόγραμμα ενίσχυσης μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης, λόγω της Covid-19. Κατέστη σαφές, όμως, ότι χρειάζεται περαιτέρω ενίσχυση στις υφιστάμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις όσο και νέες επενδύσεις σε κρίσιμους τομείς, όπως οι νέες τεχνολογίες, ο αγροτικός, αλλά και ο τουριστικός τομέας με ιδιαίτερη έμφαση στον ιαματικό τουρισμό, ενώ η κα Βουλευτής έκανε ειδική αναφορά  στην αξιοποίηση των Λουτρών Καϊάφα στη Ζαχάρω.

Περισσότερα Νέα