Αυγερινοπούλου: Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές του ΓΕΛ Ζαχάρως για την διάκρισή τους στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Βιοηθικής. Πρόταση για ίδρυση νυχτερινού Γενικού Λυκείου στη Ζαχάρω – Στήριξη της πρότασης για το εσπερινό ΕΠΑΛ στον Πύργο

24 Ιουλίου - 16:25 Τοπικά

Τα θερμά της συγχαρητήρια στους μαθητές της Β΄ τάξης του ΓΕΛ Ζαχάρως για την διάκρισή τους με το 2ο Βραβείο στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Βιοηθικής, εκφράζει η Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και Πρόεδρος της Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής, Δρ. Διονυσία- Θεοδώρα Αυγερινοπούλου. Οι μαθητές της Ζαχάρως με την εργασία τους «Γενετικά τροποποιημένοι και κλωνοποιημένοι άνθρωποι: Νέα πραγματικότητα ή σύγχρονες χίμαιρες;», ενετρύφησαν, με την καθοδήγηση των καθηγητών τους, σε ένα ευαίσθητο για την σύγχρονη εποχή θέμα, και αυτή ακριβώς η ενασχόλησή τους μάς οδηγεί στην διαπίστωση για την ορθή πεποίθηση περί βιοηθικής που έχουν οι νέοι μας, η οποία αποτελεί και την εγγύηση για την συμβολή τους  στην προστασία του περιβάλλοντος και του γονιδιώματος.

Πρόταση Αυγερινοπούλου για ίδρυση νυχτερινού Γενικού Λυκείου στη Ζαχάρω

Tην ίδρυση νυχτερινού Γενικού Λυκείου στη Ζαχάρω εισηγήθηκε η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, στην Υφυπουργό Παιδείας, κα Σοφία Ζαχαράκη, καθώς είναι αίτημα της τοπικής κοινωνίας – κατοίκων, φορέων και αποφοίτων – σε συνέχεια της επιτυχημένης λειτουργίας του νυχτερινού Γυμνασίου. Η πρόταση αυτή βρήκε την θετική ανταπόκριση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Φωτεινόπουλου, του Διευθυντή του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας, κ. Αγγελόπουλου, αλλά και του Δήμου Ζαχάρως – Φιγαλείας και έλαβε ευρεία στήριξη.

Πέρσι αποφοίτησαν από το νυχτερινό Γυμνάσιο Δεύτερης Ευκαιρίας στη Ζαχάρω με διετή φοίτηση 55 άτομα, τα οποία ενδιαφέρονται να συνεχίσουν τις σπουδές τους. Ωστόσο, το πλησιέστερο νυχτερινό Γενικό Λύκειο βρίσκεται στον Πύργο και την Αμαλιάδα και η μεγάλη απόσταση αποτελεί πρόσκομμα στη συνέχιση των σπουδών τους, ιδίως εν μέσω τόσων υποχρεώσεων, όπως επισήμανε η Δρ. Αυγερινοπούλου στην πρότασή της. Η ίδρυση, δε, του εν λόγω νυχτερινού Γενικού Λυκείου θα καλύψει τη ζήτηση από τουλάχιστον τρεις Δήμους, ήτοι τον Δήμο Ζαχάρως – Φιγαλείας, τον Δήμο Κρέστενας – Ανδρίτσαινας και το Δήμο Κυπαρισσίας. Οι διαδικασίες ίδρυσης του νυχτερινού Γενικού Λυκείου στη Ζαχάρω αναμένεται να προχωρήσουν κατά το επόμενο χρονικό διάστημα.

 

Στήριξη της πρότασης για το εσπερινό ΕΠΑΛ στον Πύργο

Η κα Βουλευτής στηρίζει, δε, και την πρόταση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το εσπερινό ΕΠΑΛ στον Πύργο, την οποία και επικοινώνησε στο Υπουργείο Παιδείας.

Περισσότερα Νέα