Αύριο Κυριακή η εκδήλωση μνήμης από τον Δήμο Πύργου για τα 202 Χρόνια από την Μάχη του Πύργου

24 Ιουλίου - 19:04 Τοπικά

Εκδήλωση μνήμης για τα 202 χρόνια από την ιστορική Μάχη του Πύργου (3 Απριλίου 1821) πρόκειται να πραγματοποιήσει την Κυριακή 2 Απριλίου το απόγευμα ο Δήμος Πύργου.

  Στην εκδήλωση που πραγματοποιείται για 3η συνεχόμενη χρονιά στον Πύργο θα συμμετέχουν Πολιτιστικοί Σύλλογοι του Δήμου, ο Σύλλογος Φίλων Ιστορίας «Χαράλαμπος Βιλαέτης» καθώς και οι Αναβιωτικοί Σύλλογοι «Άγημα Καραραζάς» από την Πάτρα και «Φρουρά Ακροπόλεως» από την Αθήνα.

   Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος «Ο Δήμος Πύργου στο πλαίσιο ανάδειξης της τοπικής μας ιστορίας πραγματοποιεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά την εκδήλωση μνήμης για την Μάχη του Πύργου – 3 Απριλίου 1821 – μια από τις πρώτες σημαντικές μάχες της Ελληνικής Επανάστασης και το πρώτο ολοκαύτωμα πόλης στη Πελοπόννησο.

   Η Μάχη αυτή έχει αρχίσει πλέον να αναδεικνύεται μέσα από τις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής όπου έχουμε ως προτεραιότητα την ανάδειξη του Πολιτισμού και της ιστορίας μας».

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

*18:30: Έναρξη

18:45 μ.μ: Πομπή Αναβιωτικών Συλλόγων σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

19:00 μ.μ: Χαιρετισμοί από τον Δήμαρχο Πύργου, Τάκη Αντωνακόπουλο, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Αθανάσιο και εκπροσώπους των Αναβιωτικών Συλλόγων.

19:30 μ.μ: Ομιλία από τον Ειδικό Συνεργάτη του Δήμου – Ιστορικό Θεόδωρο Λάμπρο για την Μάχη του Πύργου – 3 Απριλίου 1821.

20:00 μ.μ: Παρουσίαση παραδοσιακής φορεσιάς – οπλισμού από τον Σύλλογο Φίλων Ιστορίας «Χαράλαμπος Βιλαέτης» και τον Αναβιωτικό Σύλλογο «Φρουρά Ακροπόλεως».

Περισσότερα Νέα