Αύριο Παρασκευή ο Δρόμος Εκεχειρίας στην Αθήνα (Πνύκα – Καλλιμάρμαρο). Το επόμενο Σαββατοκύριακο το μονοπάτι εξεχειρίας Αρχ. Ολυμπία – Αρχ. Ήλιδα

24 Ιουλίου - 17:05 Τοπικά

Με σημείο συνάντησης την διαστάυρωση Αποστόλου Παύλου & Δημ. Αιγινήτου πραγματοποιείται αύριο Παρασκευή 5 Μαΐου 2017 και ώρα 6:30μμ ο Δρόμος Εκεχειρίας στην Αθήνα (Πνύκα – Καλλιμάρμαρο).

    Συνδέοντας το αρχαίο με το σύγχρονο ενώνουμε την Πνύκα με το Παναθηναϊκό Στάδιο σε ένα συμβολικό «Δρόμο Εκεχειρίας» μεταφέροντας το μήνυμα της Εκεχειρίας από το σύμβολο του ελεύθερου πνεύματος και λόγου, στο σύμβολο των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, θυμίζοντας ότι η σημαντικότερη παρακαταθήκη του Ολυμπισμού αλλά και θεμελιώδης όρος για την διεξαγωγή των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων ήταν η «Εκεχειρία».

Προπομποί της πορείας θα είναι ο πρόεδρος του Ιδρύματος Γρηγόρης Λαμπράκης και γιος του μαραθωνοδρόμου της Ειρήνης κ. Γρηγόρης Λαμπράκης και βέβαια όπως και στον 1ο Δρόμο Ολυμπιακής Εκεχειρίας το 2016 στο Μονοπάτι της Εκεχειρίας, ο σπουδαίος Έλληνας υπερδρομέας μεγάλων αποστάσεων Σμηναγός Ιωάννης Κούρος.
Στην Πνύκα πριν την εκκίνηση θα πραγματοποιηθεί απαγγελία του ποιήματος “Το Φως της Ολυμπίας”  του μεγάλου λογοτέχνη Τάκη Δόξα από την Δρ. Ιωάννα Μάστορα.
Όλοι οι συμμετέχοντες θα βραβευθούν με ένα κλαδί αγριελιάς από την Ήλιδα και την Ολυμπία με την κορδέλα της διοργάνωσης και με έπαινο συμμετοχής.
Παρακάτω μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή ως άτομο αλλά και ως ομάδα/εταιρεία/σύλλογος/φορέας κ.α.

Περισσότερα Νέα