Αυτό είναι το σπίτι που εντοπίστηκε ο Θύμιος Μπουγάς. Είναι καλά στην υγεία του

24 Ιουλίου - 19:30 Τοπικά

Αίσιο τέλος ύστερα από 1,5 περίπου μήνα είχε η υπόθεση του αγνοούμενου Θύμιου Μπουγά από τον Πύργο. Το απόγευμα του Σαββάτου δυνάμεις της ΟΠΚΕ, της ΔΙ.ΑΣ και της Ασφάλειας πραγματοποίησαν έρευνα σε εγκαταλελειμμένο σπίτι στην οδό Ναυσικάς στην περιοχή του Άγιου Σπυρίδωνα.  Μέσα στο σπίτι, το οποίο ήταν κλειδωμένο, εντόπισαν τον 39χρονο και το οδήγησαν στην Αστυνομική Διεύθυνση.

Είναι καλά στην υγεία του ενώ φέρεται να είπε πως δεν εχει φύγει από τον Πύργου, ενώ αρκετά βράδια κυκλοφορούσε στην περιοχή.

Στην Υποδιευθυνση Ασφάλειας Πύργου βρέθηκε και ο Δήμαρχος Πύργου ο οποίος ανέφερε:

“Επιτέλους τέλος σε μία αγωνία και σε ένα δράμα, ήμουν από αυτούς που πάντα έλεγα ότι ο Θύμιος ζει και είναι στον Πύργο. Χωρίς να ξέρω τον άνθρωπο αλλά όπως ανέλυα την προσωπικότητα του μέσα από τα βιώματά του όπως ήρθαν στην επιφάνεια, πρόκειται για έναν άνθρωπο ο οποίος είχε θέληση για ζωή, μετά από αυτό το ατύχημα που του συνέβη και επίσης για έναν άνθρωπο που ήξερε να κρύβεται πάρα πολύ καλά. Ήταν πολύ δύσκολη η περίπτωση του να βρεθεί, δεν ξέρω από πλευράς των αρχών αν υπάρχει κάποιο αδίκημα, εμένα με χαιρέτησε πάντως με εγκαρδιότητά και μου είπε “σε άκουγα στο ραδιόφωνο και τα έλεγες σωστά” του είπα να έρθει στο δημαρχείο, έχουμε δυνατότητα από ειδικό κωδικό του προϋπολογισμού μας, από τέτοιες περιπτώσεις να τον ενισχύσουμε οικονομικά και οι προνοιακές υπηρεσίες μας να του συμπληρώσουμε τον φάκελο με τα προβλήματα υγείας που έχει έτσι ώστε να παίρνει το επίδομα που είχε σταματήσει να το παίρνει με δική του πρωτοβουλία το 2015. Δικαιούται να παίρνει το επίδομα από την πρόνοια. Μπορούμε να τον ενισχύσουμε ακόμα και να τον απασχολήσουμε και στο δήμο σε κάποιες θέσεις από αυτές που παίρνουμε στην έκτακτη ανάγκη. Δεν τον ξέρω από παλιά τον άνθρωπο, όμως από ότι μου είπαν και οι αστυνομικοί που τον ήξεραν, ήταν σε καλή σωματική υγεία. Η ψυχική του υγεία τώρα βέβαια δεν ξέρω, ακόμα το παιδί έχει πρόβλημα με την ακοή του έντονο. Νομίζω ότι αυτή η περιπέτεια θα του δώσει την δυνατότητα να αλλάξει μία σελίδα στη ζωή του. Αυτό που προτείνω επίσης τώρα, επειδή ξέρω τα παιδιά τα οποία παρασυρμένα από την εφηβεία τους και την μετεφηβεία τους και είχαν αυτή την κακή συμπεριφορά, θα τα συναντήσω, να ζητήσουν τα ίδια ένα συγνώμη από τον Θύμιο και να τελειώσει κάπου αυτή ιστορία και να το κάνουμε ένα παράδειγμα προς αποφυγήν. 
Θα το προσπαθήσω αυτό και αν με ακούν αυτή την ώρα, εγώ ξέρω τα παιδιά θα το αναζητήσω και ο ίδιος προσωπικά.  Νομίζω έχουν θετική πλευρά προσωπικότητας όλοι οι άνθρωποι κι αυτή ψάχνουμε να βρούμε και όχι να εμμείνουμε στο αρνητικό στοιχείο που κάθε άνθρωπος έχει στην προσωπικότητα του. Δε νομίζω ότι αυτά τα παιδιά είναι κάτι άλλο, όλοι οι άνθρωποι τις ίδιες εσωτερικές λειτουργίες έχουμε ψυχικές και διανοητικές. Το επόμενο βήμα θα είναι να οργανώσουμε μία συνάντηση του Θύμιου με αυτά τα παιδιά και να υπάρξει εκεχειρία και να βάλουμε μία καινούργια αρχή, διότι αυτή η κατάσταση δυστυχώς όλους μας έκανε να αφυπνιστούμε και να δούμε ότι η παραίτηση, η αδιαφορία και η ανοχή, μπορεί να οδηγήσει σε απρόβλεπτες καταστάσεις. Ευτυχώς ο Θύμιος είναι ζωντανός, δείχνει ότι είναι ένας άνθρωπος που αντέχει και μπορεί, άρα μπορεί και ο ίδιος να αλλάξει τη ζωή του, προς το καλύτερο με την βοήθεια όλων μας”.

Περισσότερα Νέα