Χ. Μιχαλακόπουλος: Διαμαρτυρόμαστε και δεν συμμετέχουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης 28-6-2022

24 Ιουλίου - 19:29 Τοπικά

Κύριε Πρόεδρε του Δ.Σ., κύριε Νώντα Κυριαζή,

Είναι γνωστός σε όλους ο υποβαθμισμένος ρόλος των Δημοτικών Συμβουλίων, μέσα από τις παράνομες (όπως απέδειξε και η Δικαιοσύνη πρόσφατα με τις αποφάσεις της) διατάξεις Τ. Θεοδωρικάκου και τις επερχόμενες νέες διατάξεις του ΥΠ.ΕΣ, που ούτε λίγο-ούτε πολύ προσπαθούν να μεταβάλουν την ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ του Δήμου μας (την αντιπολίτευση) σε άβουλα όντα χωρίς φωνή.

Μέσα σε όλα αυτά, προστιθέμενη «ανωμαλία» αποτελούν και οι περίφημοι ατέλειωτοι μονόλογοι του κ.  Δήμαρχου. Όντας ο ίδιος επί δεκαετίες πολιτευτής έχει τη «μαγική» ικανότητα να μιλάει ατέλειωτα επί παντός επιστητού και στο τέλος να καταλήγει πάντα στο ίδιο συμπέρασμα:

«Για όλα τα κακώς κείμενα φταίει η αντιπολίτευση-Για τίποτα δεν φταίει η Δημοτική Αρχή». Προφανώς έχει ξεχάσει ότι αυτός διοικεί…

Στο συγκεκριμένο Δ.Σ. κ. Πρόεδρε, ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ την ΜΗ συμμετοχή, ως ελάχιστη ένδειξη διαμαρτυρίας για τους λόγους που αναφέραμε πιο πάνω, αλλά και για τους ειδικούς λόγους που θα αναφέρουμε αμέσως μετά.

α) ΘΕΜΑ Νο 3: Θα πάρουμε απόφαση να βραβεύσουμε ένα παιδί-αθλητή της Πόλης μας και τον Σύλλογο του. Έναν σύλλογο που ακόμα δεν έχει δει Ευρώ από τον Δήμο, παρόλο που το θέμα της επιχορήγησής του έχει πολλάκις ψηφιστεί από το Δ.Σ…  Και όμως εμείς (Δ.Σ) δεν θα ντραπούμε καθόλου. Θα «παίξουμε» πάλι το γνωστό επικοινωνιακό παιχνίδι, θα του χαμογελάσουμε πλατιά (για 1000 φωτογραφίες) και προφανώς θα τον τιμήσουμε, ώστε να μας δώσει ο Αρίωνας και ο Σύλλογός του «ΤΙΤΑΝ» λίγη προστιθέμενη αξία (εμείς τίποτα δε μπορούμε να του δώσουμε δυστυχώς).

Επειδή ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ, εμείς ντρεπόμαστε να τον κοιτάξουμε στα μάτια. Αυτόν τον ίδιο, τους προπονητές του και όλους όσοι αποτελούν αυτόν τον σύλλογο. Εάν είμαστε εκεί απλά, θα τον ρωτούσαμε: «Καλό μου παιδί, ποιο είναι το κόστος στην οικογένειά σου, για αυτόν τον άθλο;». Θεωρούμε λοιπόν μέγιστη υποκρισία, όλα αυτά που θα συμβούν και θα ειπωθούν, απλά για 5 λεπτά δημοσιότητας κάποιων που ΔΕΝ κρατούν τον λόγο τους.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι στο μέλλον ο πρωταθλητής Ευρώπης Αρίωνας και άλλοι συναθλητές αυτού του πολυνίκη συλλόγου, θα μας δώσουν ευκαιρίες να τους τιμήσουμε ξανά, εφόσον εμείς είμαστε εντάξει (εκ των προτέρων) με τις ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ μας.

 

β) ΘΕΜΑ Νο 20: Επιχορηγούμε κάποια σωματεία και συλλόγους και πολύ σωστά. Η κίνηση είναι στη σωστή κατεύθυνση, όμως να ξέρουν οι ίδιοι και οι πολίτες ότι ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΧΑΡΗ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ!. Ειδικά ο Δήμος σε αυτούς. Υπάρχουν κωδικοί για αυτό και ειδικά την περίοδο covid-19 ήταν ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ εκ του Νόμου να στηριχθούν ΟΛΟΙ οι σύλλογοι, με λεφτά που ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΑΚΡΙΒΩΣ τον λόγο στάλθηκαν από την Κυβέρνηση. Με τι κριτήρια, τι έδωσε και τι δίνει ο Δήμος και σε ποιους είναι μια άλλη, μια πολύ μεγάλη κουβέντα.

Θα ήταν πολύ καλύτερη κίνηση, εάν διακρίναμε αξιοκρατία.

Καμία αξιοκρατία δεν διακρίνουμε. Σύλλογοι που έχουν 100+ χρόνια Ιστορία, σύλλογοι με πολλές δεκάδες μέλη, παίρνουν πολύ μικρότερη επιχορήγηση από συλλόγους που έχουν πολλάκις ευεργετηθεί και με διάφορους άμεσους ή έμμεσους τρόπους. Άλλοι (προφανώς «ανυπότακτοι») σύλλογοι απουσιάζουν παντελώς από κάθε μορφή βοήθειας. Απουσιάζει ακόμα και ο σύλλογος που έφερε πάλι στην ζωή του τόπου τον τοπικό ήρωα ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ ΒΙΛΑΕΤΗ, που είχε ξεχασθεί. Στην μικρή μας Πόλη είναι γνωστό ποιοι παίρνουν-ξαναπαίρνουν και με ποιους τρόπους και απλά παίρνουν ένα «αντίδωρο» ή καθόλου.

Για να μην βρεθούμε λοιπόν στη δύσκολη θέση να καταψηφίσουμε, κάτι που θα ήταν άδικο για όλους αυτούς που περιμένουν κάτι για να επιβιώσουν ως σύλλογοι, απλά θα απουσιάσουμε.

Το όλο ζήτημα το θεωρούμε ένα πολύ κακό «θέατρο σκιών».

Το καλό όμως «θέατρο σκιών» είναι επίκαιρο και μέσα στα θέματα του Δ.Σ και είναι μια επίσης καλή κίνηση. Το ότι ο καλλιτέχνης και η ομάδα του είναι ντόπιοι, είναι ένα ακόμα καλό νέο.

 

Με τιμή Χάρης Βασιλείου Μιχαλακόπουλος

ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ

Περισσότερα Νέα