Χ. Μικελόπουλος: " καμία συγγνώμη για το πισωγύρισμα της πόλης δεν έχω ακούσει."

24 Ιουλίου - 19:26 Τοπικά

Tέσσερις μέρες μετά την φωτογραφία των φορτηγών που άδειαζαν το τμήμα του Πύργου,δεν εχω ακομη δει ούτε μια δήλωση όλων όσοι βρίσκονται σε θέσεις εξουσίας.
Όταν δημιουργηθηκε πριν μερικούς μήνες το θέμα Χαϊκάλη,ακολούθησα μια εντολή κι υπερασπιστηκα μιαν απόφαση μέχρι τέλους.Βρέθηκα μπροστά σε όλους χωρίς φόβο αν θα συγκρουστώ ή θα παρεξηγηθώ ακόμα και με φίλους.Ο καθενας μπορεί είτε να συμφώνησε είτε να διαφώνησε με αυτό και κρίνομαι ακόμα και τώρα.
Γιατί το λέω ξανά αυτό το περιστατικό; Διότι η πολιτική είναι ένας στίβος μάχης και πρέπει να είσαι παρών σε κάθε περίπτωση.Σε αυτό που μου αναλογούσε,έκανα αυτό που έπρεπε.Έδωσα μια μάχη και οδηγήθηκα και στην παραίτηση.Όχι από φόβο,αλλά απο ευθιξία.
Το σοβαρότατο θέμα των πανεπιστημιακών τμημάτων έπρεπε να βρει όσους εμπλέκονται στην πρώτη γραμμή και να δίνουν μεγάλη μάχη χωρίς να υπολογίζουν κανένα κόστος.
Και μια συγγνώμη για το πισωγύρισμα της πόλης δεν έχω ακούσει. Δεν είναι κακό να πεις “συγγνώμη,δεν τα κατάφερα”,ούτε είναι δειλία να πεις παραιτούμαι.Ακόμα κι αν ακούγεται ως λαϊκισμός.Είναι όμως αυτό που ζητά ο κόσμος.
Προχθές έπρεπε να είναι όλοι στο ΤΕΙ Πύργου.Δεν ήταν κανείς.Είμαστε εδώ για να δίνουμε μάχες ακόμα κι αν τις χάνουμε.Κι η πολιτική έχει και κόστος.Πονάω για την πόλη μου και μιλώ ανοιχτά και καθαρά.Ούτε υπουργούς γνωρίζω,ούτε ζητώ κάτι από κανέναν.
Τον τόπο μου γιατί τον πληγώνεται ξανά και ξανά;
Aς ζητήσω τότε εγώ συγγνώμη για όλους αυτούς που σιωπούν εκκωφαντικά.

Περισσότερα Νέα