Χαιρετισμός Δ. Αυγερινοπούλου στην εκδήλωση «Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για τον Αθλητισμό – Συμπαίκτες στο Μέλλον του Αθλητισμού» και στην ημερίδα του Επιμελητηρίου Ηλείας για την συνεργασία των Ηλειακών και Ιταλικών επιχειρήσεων στον αγροδιατροφικό τομέα

24 Ιουλίου - 19:37 Τοπικά

Χαιρετισμός της Δρος Διονυσίας-Θεοδώρας Αυγερινοπούλου, Βουλευτού Ν.Ηλείας στην εκδήλωση «Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για τον Αθλητισμό – Συμπαίκτες στο Μέλλον του Αθλητισμού» 

Αξιότιμε κ Υπουργέ,

Αξιότιμε κ. Περιφερειάρχα,

Αξιότιμοι εκπρόσωποι φορεών,

αγαπητές φίλες και φίλοι,

Σας ευχαριστώ για την πρόσκληση να συμμετάσχω στο  σημαντικό αυτό διάλογο για την υιοθέτηση του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου για τον Αθλητισμό την οποία αποδέχτηκα με χαρά τόσο ως βουλευτής Ηλείας, όσο και ως μέλος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, αρμόδιας για τα θέματα αθλητισμού. Ως μέλη της εν λόγω Επιτροπής, παρακολουθούμε, κ. Υπουργέ, το έργο σας στενά και μετέχουμε στη συνδιαμόρφωση του σχετικού νομοθετικού πλαισίου για τον αθλητισμό. Μετά λόγου γνώσης, σας συγχαίρω συνεπώς θερμά για το συνολικό έργο της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας  στον τομέα του αθλητισμού, όπως αυτό αποτυπώνεται σε σειρά σημαντικών νομοσχεδίων τα οποία μας έχετε καταθέσει στη Βουλή, σε σειρά δράσεων τις οποίες έχετε αναλάβει τόσο για τον επαγγελματία όσο και για τον ερασιτέχνη αθλητή, αλλά και για την σύνταξη ενός τόσο συνεκτικού και πρωτοπόρου Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου για τον Αθλητισμό!

Τα τελευταία τρία χρόνια πραγματοποιήσατε, κ. Υπουργέ, σημαντικές τομές στον χώρο του αθλητισμού, αλλάξατε τα δεδομένα και δώσατε νέα πνοή σε χώρους που χρειάζονταν την ανανέωση. Προωθήσατε την αξιοκρατία και την διαφάνεια.

Με τις καινοτόμες δράσεις σας, όπως τα Μητρώα Αθλητικών Σωματείων και Αθλητικών Εγκαταστάσεων, και τη νέα, αυστηρότερη νομοθεσία για την οπαδική βία και τον έλεγχο του doping, δείξατε ότι πρώτο μέλημα του Υπουργείου είναι να δημιουργήσετε μια υγιή βάση για τον αθλητισμό σε όλο του το εύρος.

Παράλληλα, με την ενίσχυση των αθλητικών εγκαταστάσεων και υποδομών, αλλά και με την παροχή οικονομικής και θεσμικής στήριξης σε σειρά αθλητικών γεγονότων, εμπράκτως το Υπουργείο στηρίζει ολόκληρη την ελληνική αθλητική οικογένεια, τόσο τους επαγγελματίες και τους ερασιτέχνες αθλητές, αλλά και τους εθελοντές του χώρου.

Οι δε ίδιοι αθλητές, με τη στήριξή σας, έδωσαν δύναμη και φωνή και στην υπόλοιπη κοινωνία. Ας μην ξεχνάμε ότι στην χώρα μας από τον αθλητικό κόσμο ξεκίνησε και μεταδόθηκε γρήγορα σε όλη την κοινωνία το κίνημα #metoo. 

Ακόμα περισσότερο, όσο γνωρίζουμε την αθλητική ιστορία της χώρας, γίναμε υπερήφανοι, με την αναβίωση του Ράλλυ Ακρόπολης, αλλά και την διεκδίκηση και τη φιλοξενία μεγάλων αθλητικών οργανώσεων, που ενισχύουν την εξωστρέφεια της χώρας μας και αναδεικνύουν το αθλητικό πνεύμα. 

Τέλος, αξιότιμε κ. Υπουργέ, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά, για το μεγάλο δώρο που κάνατε στην Αρχαία Ολυμπία και τον αθλητισμό εν γένει:  χαιρετίζω θερμά την ίδρυση στην Αρχαία Ολυμπία του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης Αθλητικών Στελεχών. 

Με το Ν. 4809/2021 συστήθηκε με πρωτοβουλία σας το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης Αθλητικών Στελεχών (Ι.Ε.Α.Σ.), στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της βίας, της κακοδιοίκησης και της κατάχρησης εξουσίας στον τομέα του αθλητισμού.

Σκοπός του είναι η διαρκής επιμόρφωση όλων των αθλητικών στελεχών που μετέχουν σε σωματεία, ενώσεις και ομοσπονδίες, η διάδοση και εφαρμογή των αρχών της σύγχρονης διοίκησης στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, καθώς και η προώθηση και περαιτέρω ανάπτυξη των αξιών του αθλητισμού.

Το Ινστιτούτο θα επιμορφώσει και θα καταρτήσει χιλιάδες επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές στις καλές πρακτικές, στην αύξηση των δεξιοτήτων τους, σε κρίσιμα ζητήματα που διέπουν την αθλητική ζωή, την υγεία, σωματική και ψυχική των αθλητών, την επιτυχημένη διοργάνωση και τη βιωσιμότητα των αθλητικών γεγονότων κ.α. γνώσεις οι οποίες είναι απαραίτητες για μια κοινωνία που θέλει να προωθήσει τον υγιή αθλητισμό ως τρόπο και φιλοσοφία ζωής.

Έτσι ενισχύεται η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η Ηλεία και η Ολυμπία με έναν σημαντικό θεσμό τόσο αθλητισμού, όσο και του αθλητικού τουρισμού, ο οποίος θα φέρει πολλά σημαντικά οφέλη και νέες και πρόσθετες θέσεις εργασίας για την περιοχή μας. Αναδεικνύεται ο εκπαιδευτικός χαρακτήρας του αθλητισμού και ο αθλητισμός γίνεται μοχλός ανάπτυξης της τοπικής κοινωνίας. Θα βοηθήσει δε σημαντικά και τους τοπικούς αθλητές μας στην Ηλεία, οι οποίοι σταθερά διακρίνονται σε πανευρωπαϊκά, σε παγκόσμια πρωταθλήματα, ακόμα και στους Ολυμπιακούς αγώνες.

Το Ινστιτούτο στο οποίο θα συμμετάσχει ενεργά η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, θα λειτουργήσει σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και το Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, και υπό την επιστημονική και ακαδημαϊκή ευθύνη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Ήδη έχει ξεκινήσει ενεργά διαδικτυακά τις πρώτες δράσεις του με μεγάλη ανταπόκριση από τον αθλητικό κόσμο.

Η επιλογή για την έδρα του ως προς το Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας κρίνεται ιδιαιτέρως επιτυχημένη, τόσο πρακτικά, καθώς ο εν λόγω δήμος έχει ιδιαίτερη εμπειρία στην οργάνωση διεθνών αθλητικών και εκπαιδευτικών δράσεων, αλλά κυρίως συμβολικά, καθώς η Ολυμπία αποτελεί τη γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων και των αρχών του Ολυμπισμού και της εκεχειρίας, η οποία δεν μπορεί με το πανανθρώπινο μήνυμά της παρά να εμπνεύσει και να παρακινήσει ώστε ο αθλητισμός να γίνει εκ νέου τρόπος ζωής όλων μας.

Όλοι μαζί, στο Ινστιτούτο Εκπαίδευσης Αθλητικών Στελεχών θα έχουμε την ευκαιρία να διοργανώσουμε την επόμενη ημέρα του αθλητισμού στην Ελλάδα, θα μπορέσουμε να στηρίξουμε καλύτερα χώρα μας και κυρίως την νέα γενιά.

Συγχαρητήρια και πάλι για όλες τις δράσεις σας.

Συγχαρητήρια για την πορεία δημιουργίας του νέου Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου για τον Αθλητισμό.

Ευχαριστώ πολύ!

Χαιρετισμός Δ. Αυγερινοπούλου στην ημερίδα του Επιμελητηρίου Ηλείας για την συνεργασία των Ηλειακών και Ιταλικών επιχειρήσεων στον αγροδιατροφικό τομέα

Αθήνα, 11 Απριλίου 2022

«Αξιότιμε κ. Γενικέ Γραμματέα,

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε και Μέλη του Επιμελητηρίου Ηλείας,

Χαιρετίζω τη σημερινή ημερίδα του Επιμελητηρίου Ηλείας σε συνεργασία με το Enterprise Greece και το Ελληνο – Ιταλικό Επιμελητήριο και καλωσορίζω στον Νομό μας το Γενικό Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών, και Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε., Enterprise Greece, κ. Ιωάννη Σμυρλή.

Η Ελλάδα, παρά τη διεθνή κατάσταση, έχει θετικές οικονομικές επιδόσεις, όπως την αθρόα εισροή ξένων θεσμικών και ιδιωτικών κεφαλαίων στην Ελληνική αγορά, ενώ ενισχύει διαρκώς τις στρατηγικές της σχέσεις με σειρά εταίρων, όπως τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ιταλία και την Σαουδική Αραβία. Προσελκύει το έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον και νέες στρατηγικές επενδύσεις υλοποιούνται στη χώρα μας, τόσο σε παραδοσιακούς τομείς, όπως ο τουρισμός, η αγροδιατροφή και η αγορά ακινήτων, όσο και σε νέους ανταγωνιστικούς τομείς, όπως η ενέργεια, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τα φάρμακα, η τεχνολογία και οι ψηφιακές υποδομές. Πλέον, η διεθνής επενδυτική κοινότητα δείχνει εμπιστοσύνη στην Ελλάδα και ποιοτικές επιχειρήσεις – κολοσσοί, όπως η Cisco, η Amazon, η Microsoft και η Pfizer, επενδύουν στη χώρα μας, το οποίο είναι αναμφίβολα απόρροια της αποτελεσματικούς πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, και επιτυχία του ίδιου του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος με προσωπικές του πρωτοβουλίες αναδεικνύει με τον πλέον βέλτιστο τρόπο το ρόλο της Ελλάδας ως σταθερού και σημαντικού στρατηγικού εταίρου. Μέσα στα δυόμιση χρόνια διακυβέρνησης, η χώρα μας έχει αναδειχθεί ανάμεσα στους δέκα πλέον ελκυστικούς προορισμούς για διεθνείς επενδύσεις, με τις άμεσες ξένες επενδύσεις να είναι σε άνοδο και τα μεγέθη να είναι σε πρωτόγνωρα επίπεδα για την Ελλάδα.

Ανοίγουμε το δρόμο για σημαντικές επενδύσεις στο Νομό Ηλείας, όπως, επί παραδείγματι, για τις ιαματικές πηγές και τη Λίμνη Καϊάφα. Στον Νομό μας, ο οποίος συνδυάζει την αγροτική με την τουριστική ανάπτυξη, περιμένουμε μεγάλες επενδύσεις τόσο στον αγροδιατροφικό τομέα όσο και στον τουρισμό, ενώ σημαντικές επενδύσεις αναμένονται, ακόμη, στο τομέα των ακινήτων, των υποδομών και των μεταφορών, αλλά και των περιβαλλοντικών υποδομών.

Μέσα και από την σημερινή ημερίδα του Επιμελητηρίου Ηλείας σε συνεργασία με το Enterprise Greece και το Ελληνο – Ιταλικό Επιμελητήριο αναμένουμε να προσελκύσουμε ακόμη περισσότερες επενδύσεις. Προ-ανακοινώνω δε ότι θα υπάρξει μια ακόμα σημαντική επένδυση στο Νομό μας, η οποία θα δημιουργήσει πολλές θέσεις εργασίας και θα ακολουθήσουν σχετικές επίσημες ανακοινώσεις.

Καλή επιτυχία στην εκδήλωση και είμαι αισιόδοξη ότι χαράσσεται μια νέα μέρα για την ανάπτυξη της χώρας μας και του Νομού μας.

Ευχαριστώ πολύ!»

Περισσότερα Νέα