Χαλικοστρώσεις ύψους 335.000 ευρώ στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας

24 Ιουλίου - 19:17 Τοπικά

Τη σύμβαση για την κατασκευή ενός νέου έργου αγροτικής οδοποιίας υπέγραψε ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρίας.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 335.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», ενώ περιλαμβάνει χαλικοστρώσεις σε Κοινότητες του Δήμου. Κατά την υπογραφή της σύμβασης παρόντες ήταν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Παναγιώτης Φλέσσας και ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Θανάσης Μπέλτσος.

Σε δηλώσεις του ο κ. Γεωργιόπουλος ανέφερε: «Το συγκεκριμένο έργο, το οποίο ξεκινά αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης, θα δώσει ουσιαστικές λύσεις προσβασιμότητας των κατοίκων στις αγροτικές και κτηνοτροφικές τους εκμεταλλεύσεις. Η προσπάθειά μας αποσκοπεί στη βελτίωση των συνθηκών παραγωγής στην ύπαιθρο, συνθήκες εξαιρετικά δύσκολες, μετά και τις δυσμενείς επιπτώσεις της περσινής μεγάλης πυρκαγιάς αλλά και των συχνών προβλημάτων που προκαλούνται από διάφορες φυσικές καταστροφές, διαβρώσεις, πλημμύρες και κατολισθήσεις κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Η αγροτική οδοποιία είναι ένας τομέας αιχμής στον οποίο έχει επενδύσει η Δημοτική μας Αρχή, όπως φαίνεται και από τις εξασφαλισμένες πιστώσεις του Δήμου από διάφορα προγράμματα ύψους άνω των 5.000.000 ευρώ προκειμένου να έχει ο Δήμος μας ένα άρτιο δίκτυο αγροτικών δρόμων».

Από την πλευρά του ο κ. Φλέσσας τόνισε: «Ζούμε σ’ ένα Δήμο που έχει έντονη αγροτική δραστηριότητα και οφείλουμε, ως Δημοτική Αρχή, να κάνουμε ευκολότερη και ασφαλέστερη την πρόσβαση των κατοίκων στα αγροτεμάχιά τους. Στην προσπάθειά μας να σχεδιάσουμε, να υποβάλλουμε προτάσεις και να διεκδικήσουμε πόρους, συναντήσαμε εμπόδια, όπως η έλλειψη προσωπικού, η εκ περιτροπής εργασία λόγω covid αλλά και οι καταστροφικές πυρκαγιές. Παρ’ όλα αυτά καταφέραμε να εξασφαλίσουμε ένα τεράστιο πρόγραμμα αγροτικής οδοποιίας που ένα μέρος του υλοποιείται ήδη και ευελπιστούμε μέχρι το τέλος της θητείας μας να έχει υλοποιηθεί στο σύνολό του. Θεωρώ ότι με τα έργα αυτά είμαστε συνεπείς στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις».

Περισσότερα Νέα