«Χαμογέλα… Μη Σταματάς» στον Πύργο. Περπάτημα ζωής και ελπίδας από την ΕΛΕΑΝΑ Ηλείας

24 Ιουλίου - 17:01 Τοπικά

Για μια ακόμα χρονιά η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛΕΑΝΑ) Ηλείας διοργανώνει το «Περπάτημα Ζωής και Ελπίδας», το οποίο θα διεξαχθεί την Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου, στον Πύργο.

Με κεντρικό μήνυμα «Χαμογέλα…Μη Σταματάς» η εκδήλωση έχει σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα υγείας, πρόληψης και αντιμετώπισης των ρευματικών παθήσεων που αριθμούν περισσότερες από 200. Σημειώνεται ότι στις ρευματικές παθήσεις περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, η ρευματοειδής αρθρίτιδα, η αγκυλοποιητική σπονδυλοαθρίτιδα, η νεανική ρευματοειδής αρθρίτιδα, η ψωριασική αρθρίτιδα, η ουρική αρθρίτιδα, η ινομυαλγία, ο Συστηματικός Ερυθηματώδης Λύκος, το Σκληρόδερμα, κ.λπ.

«Τα μέλη της ΕΛΕΑΝΑ Ηλείας θα δώσουν ραντεβού το απόγευμα της Κυριακής 17 Σεπτεμβρίου, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Δικαστηρίων. Οι συγκεντρωθέντες θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν μια ολιγόλεπτη ομιλία από ιατρούς ρευματολόγους και φυσικοθεραπευτές. Στη συνέχεια σε μια συμβολική κίνηση θα κατευθυνθούμε στον παράδρομο της οδού Κατακόλου όπου και θα περπατήσουμε επιστρέφοντας και πάλι στον Πύργο. Εκτός του Πύργου ανάλογες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και σε Αθήνα, Αγρίνιο, Θεσσαλονίκη, Καρδίτσα, Λάρισα, Πάτρα, Σύρο και Ρόδο. Το «Περπάτημα Ζωής και Ελπίδας» ξεκίνησε το 2003, μετά από πρόταση της Προέδρου του Δωδεκανησιακού Συλλόγου Αυτοάνοσων Νοσημάτων Αρθρίτιδας και Λύκου κας Θάλειας Γεωργά και μιας ομάδας ειδικευμένων εθελοντών, και πραγματοποιείται μέχρι και σήμερα με μεγάλη επιτυχία. Καλούμε κάθε ενδιαφερόμενο να συμμετάσχει αλλά και να γίνει μέλος του συλλόγου μας έτσι ώστε όλοι μαζί να συνεχίσουμε την προσπάθεια για βελτίωση της ποιότητα ζωής και να μειώσουμε τις αρνητικές επιπτώσεις της ρευματοπάθειας στην καθημερινή ζωή, στην εργασία και στη ψυχαγωγία»… δήλωσε η πρόεδρος της ΕΛΕΑΝΑ Ηλείας Μαρία Πλάγου. Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να βρουν στο site της ΕΛΕΑΝΑ www.arthritis.org.gr, καθώς και στη σελίδα στο Facebook ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α ΗΛΕΙΑΣ.

Περισσότερα Νέα