Χείρα Βοηθείας από την ΠΕΔ στον Πύργο. (φωτό από τη σύσκεψη)

24 Ιουλίου - 17:21 Τοπικά

Στον Πύργο πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου η συνεδρίαση της ΠΕΔ Δυτ. Ελλάδας. Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν όλοι οι Δήμαρχοι της Ηλείας , Δήμαρχοι από τους Δήμους της Δυτικής Ελλάδας και αυτοδιοικητικοί παράγοντες.

Το βασικότερο θέμα που συζητήθηκε ήταν το μεγάλο πρόβλημα του Δήμου Πύργου με τα σκουπίδια ένα πρόβλημα που πλέον απειλείτε η δημόσια υγεία.

Το παρών έδωσε και ο Αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας ο οποίος ξεκίνησε πρώτος την τοποθέτησή του αναφέροντας: «μαγική λύση για το πρόβλημα δεν υπάρχει. Τρίτα άτομα που θα έρθουν να δώσουν λύση στο θέμα δεν υπάρχουν. Χρειάζεται λύση εκ των ενόντων και με απόφαση της ΠΕΔ. 5000 τόνοι πρέπει να απορροφηθούν στους υπάρχοντες ΧΥΤΑ της περιοχής. Πρέπει να δώσουμε Χείρα βοηθείας ενώ ο ΦΟΣΔΑ πρέπει να καταθέση άμεσα πρόταση για την ενδιάμεση λύση».

Ο πρόεδρος της ΠΕΔ και Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου παίρνοντας το λόγο αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα να βρεθεί λύση εδώ και τώρα ώστε η πόλη του Πύργου να πάρει ανάσα από τα σκουπίδια. « το ζήτημα της αποκομιδής των σκουπιδιών του Πύργου πρέπει να λυθεί συλλογικά. Ο Δήμος  Πύργου ζήτησε βοήθεια από τον αντίστοιχο ΦΟΣΔΑ του Αγρινίου και αυτός απάντησε αρνητικά. Σας λέω εδώ σήμερα ότι θα ζητήσω από το ΦΟΣΔΑ της περιοχής μου να βοηθήσουμε τον Πύργο για να ξεπεράσει το πρόβλημα. Αυτή την κίνηση θα πρέπει να κάνουν όλοι οι αντίστοιχοι ΦΟΣΔΑ των Δήμων της Περιφέρειας».

Ο Δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής έκανε έκκληση στους Δημάρχους να πάρουν γενναία απόφαση ώστε να καθαρίσει ο Πύργος και δοθεί το χρονικό περιθώριο ώστε η πόλη να βρεί το βηματισμό της.

Ο πρόεδρος του ΦΟΣΔΑ Ηλείας και Δήμαρχος ‘Ηλιδας Χρ. Χριστοδουλόπουλος δήλωσε αισιόδοξος ότι η πρωτεύουσα του Νομού θα καθαρίσει σύντομα από τα σκουπίδια. « η λύση είναι εδώ. Δεν πρέπει να φύγουμε σήμερα από εδώ αν δε δώσουμε λύση. Είναι ντροπή ο Πύργος να βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση» τόνισε ο κος Χριστοδουλόπουλος. «πήραμε απόφαση σαν Δημοτικό συμβούλιο Ήλιδας, η πόλη του Πύργου να φέρνει στο δεματοποιητή της Αμαλιάδας τα στερεά απόβλητα για να τα δεματοποιούμε. Πιστεύω και είμαι σίγουρος ότι από τους συναδέλφους σήμερα θα δοθεί το οριστικό οκ. Αν είναι δυνατόν τη Δευτέρα να ξεκινήσουν τα κοντέινερ να μεταφέρουν απορρίμματα σε όμορους ΧΥΤΑ. Αν δεν είμαστε ενωμένοι δεν μπορούμε να προχωρήσουμε» κατέληξε ο κος Χριστοδουλόπουλος.

Η σύσκεψη διήρκησε έως αργά το μεσημέρι. Άψογη φιλοξενία από πλευράς Δήμου Πύργου αφού ποικιλία από καφέδες , ροφήματα και βουτήματα υπήρχαν στο χώρο για όλους τους παρευρισκόμενους ενώ κάθε επισκέπτης έφυγε με δώρο μία τσάντα που περιείχε αναμνηστικά της πόλης. Σε όλους τους φιλοξενούμενους παρατέθηκε γεύμα σε εστιατόριο του Αγίου Ανδρέα.

Περισσότερα Νέα