Χωρίς νερό ο Πύργος και τα Χωριά. Το βράδυ της Παρασκευής αναμένεται να αποκατασταθεί η βλάβη

14 Δεκεμβρίου - 23:58 Τοπικά

Έσπασε ο κεντρικός αγωγός στην ευρύτερη περιοχή του Πελοπίου και σύμφωνα με πληροφορίες το νερό θα τρέξει στις βρύσες αύριο το αργότερο τις βραδινές ώρες της Παρασκευής 15 / 12

Σε συχνή ταλαιπωρία βρίσκονται η πόλη του Πύργου και τα χωριά που υδρεύονται από τον Ερύμανθο, καθώς κάθε τόσο και λιγάκι σπάει πότε εδώ και πότε εκεί ο αγωγός ύδρευσης, τόσο από την υδρομάστευση της Αύρας, όσο και από τον αγωγό που φέρνει το νερό από τον Ερύμανθο…  Τι να φταίει άραγε? Μήπως δεν έχουν τοποθετηθεί επαρκή πιεζοθραυστικά φρεάτια? Μήπως η ισχύς του αγωγού ύδρευσης κυρίως στις ενώσεις δεν έχουν την ανθεκτικότητα, για να αντιμετωπίσουν την τεράστια πίεση?  Τι απ΄όλα συμβαίνει τέλος πάντων και ταλαιπωρούνται χιλιάδες οικογένειες και επαγγελματίες?

Σήμερα  Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023, ο Πύργος και τα χωριά που υδρεύονται από τον Ερύμανθο,  από ενωρίς το μεσημέρι έμειναν χωρίς νερό, καθώς σημειώθηκε μεγάλη βλάβγ στο σύστημα υδροδότησης!

Συγκεκριμένα έσπασε ο κεντρικός αγωγός στην ευρύτερη περιοχή του Πελοπίου και ένεκα του γεγονότος ότι η ευθύνη αποκατάστασης ανήκει στο Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο και αναλαμβάνουν ιδιώτες και όχι η ΔΕΥΑΠ, τις τεχνικές εργασίες, τούτο δεν κατέστη εφικτό, να αποκατασταθεί η βλάβη σήμερα, με αποτέλεσμα η πόλη του Πύργου και τα χωριά που υδρεύονται από τον Ερύμανθο, να μείνουν χωρίς νερό…

Σύμφωνα με πληροφορίες της Εφημερίδας μας, οι προσπάθειες για την αποκατάσταση λειτουργίας του κεντρικού αγωγού θα ξεκινήσουν από το πρωί της  Παρασκευής 15 Δεκεμβρίου 2023, αλλά αν ολοκληρωθούν π.χ. ενωρίς το μεσημέρι, τότε το νερό στις βρύσες των υψηλών σημείων της πόλης θα φτάσει ενωρίς τις βραδινές ώρες.  Με λίγα λόγια, από τη στιγμή που επανασυνδέεται το δίκτυο με πλήρη αποκατάσταση της ροής, για να φτάσει το νερό στις βρύσες των κατοίκων της πόλης, όσον αφορά τα ψηλά σημεία,  θα απαιτηθούν περίπου 6 ώρες!

Ρεπορτάζ του δημοσιογράφου  ΑΝΚ avgipyrgou.gr

Περισσότερα Νέα