Χρ. Χριστόπουλος: "Όλα λειτούργησαν άψογα κατά τη διάρκεια παραμονής του Κρουαζιερόπλοιου στο Κατάκολο"

24 Ιουλίου - 16:37 Τοπικά

Με άψογο τρόπο  ενεργοποιήθηκαν τα μέτρα ετοιμότητας, που είχαν σχεδιαστεί από τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες για την αντιμετώπιση πιθανού κρούσματος κορονοϊού, μετά  την άφιξη του κρουαζιερόπλοιου από τη Γένοβα της Ιταλίας,  στο λιμάνι Κατακόλου.

Σε αυτή την ιδιαίτερα  θετική  εξέλιξη συνέβαλε αποφασιστικά και η επιτυχημένη άσκηση ετοιμότητας, που είχε διεξαχθεί πριν από λίγες ημέρες στο Νοσοκομείο Πύργου, με πρωτοβουλία του διοικητή του Γ.Ν. Ηλείας κ. Χρ. Χριστόπουλου.

Επίσης υπήρξε διαρκής επικοινωνία και ενημέρωση του διοικητή του Γ.Ν. Ηλείας από  το λιμενάρχη  Κατακόλου κ. Δημ. Παπαηλιού για το τι συνέβαινε πάνω στο πλοίο, που ως γνωστόν ήλθε στην περιοχή από την Ιταλίας, όπου έχουν παρουσιαστεί πολλά κρούσματα του  κορονοϊού.

Καθοριστικής σημασίας εξάλλου για την επιτυχημένη διαδικασία ελέγχου και τον ασφαλή ερχομό των χιλιάδων επισκεπτών στο Κατάκολο, τον Πύργο  και την Αρχ. Ολυμπία, ήταν  και η παρουσία ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ στο χώρο του λιμανιού, το οποίο εστάλη με ενέργειες της 6ης ΥΠΕ.

«Η κρουαζιέρα και η παραμονή των χιλιάδων επισκεπτών   στην περιοχή εξελίχθηκε επιτυχώς, όπου δεν υπήρξαν κρούσματα της νόσου και  το νοσοκομείο ήταν πανέτοιμο να δεχτεί  το οτιδήποτε. Ευχαριστούμε την 6η ΥΠΕ και ειδικότερα το διοικητή της κ. Γιαν. Καρβέλη,  που μας έστειλε το ασθενοφόρο να επιτηρεί το χώρο του λιμανιού. Ευελπιστούμε ότι  ανάλογη  βοήθεια και συντονισμό  θα έχουμε και κατά την Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας, που θα γίνει στις 12 Μαρτίου στην  Αρχ. Ολυμπία. Προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει και το Κ.Υ. Αρχ. Ολυμπίας, που υπάγεται στην Υγειονομική Περιφέρεια,  να είναι σε διαρκή ετοιμότητα με τη από κοινού συνεργασία μας με τον  επικεφαλής της 6ης ΥΠΕ» δήλωσε ο διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας κ. Χριστόπουλος, ο οποίος βρισκόταν στο χώρο του νοσηλευτικού ιδρύματος Πύργου καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του κρουαζιερόπλοιου στο λιμάνι Κατακόλου.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ Γ.Ν. ΗΛΕΙΑΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ  ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Περισσότερα Νέα