Χρ. Γαρύφαλλος: Θα αγωνιστούμε καθημερινά και θα δώσουμε τη μάχη για το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα των δημοτικών υπηρεσιών και την εξυπηρέτηση των πολιτών

24 Ιουλίου - 19:16 Τοπικά

Ολοκληρώθηκε την Τετάρτη το Συνέδριο της ΚΕΔΕ. Την ώρα που οι πολίτες αγωνιούν για την ακρίβεια και την αύξηση των καυσίμων του επερχόμενου χειμώνα ο Υπουργός Εσωτερικών το μόνο μέτρο που ανακοίνωσε από το Βήμα του Συνεδρίου ήταν η αύξηση του ποσού αποζημιώσεων στις συνεδριάσεις των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και στα έξοδα παράστασης των προέδρων των Δημοτικών Συμβουλίων που θα λαμβάνουν και όσοι πρόεδροι είναι δημόσιοι υπάλληλοι. Ο Υπουργός Εσωτερικών αντί να ανακοινώσει πόρους για την τοπική αυτοδιοίκηση και στελέχωση των υπηρεσιών προσπάθησε να μας πείσει ότι η κυβέρνησε ενίσχυσε τους ΟΤΑ τόσο μέσω της κινητικότητας όσο και μέσα από τις εγκρίσεις θέσεων ΠΕ, αναφέροντας ότι έχουν γίνει προσλήψεις. Προφανώς αναφέρεται σε εγκρίσεις και προκηρύξεις και όχι σε ολοκλήρωση διαδικασιών διορισμού. Οι μοναδικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού τα τελευταία δέκα χρόνια στην ΤΑ , ήταν οι προσλήψεις της προηγούμενης κυβέρνησης στις υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα για τις οποίες οι εργαζόμενοι και η ομοσπονδία έδωσαν μεγάλες μάχες για να γίνουν. Είναι επιτακτική ανάγκη για την άμεση πρόσληψη μονίμων σε όλες τις υπηρεσίες στους Δήμους , για την εδώ και τώρα μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, σχολικές καθαρίστριες, σχολικοί τροχονόμοι, ΚΔΑΠ,  ΕΣΠΑ παιδικοί σταθμοί, όλους τους συναδέλφους στη ΒσΣ, συμβασιούχους Covid, Κοινωνικά Προγράμματα και να δυναμώσουν οι Δήμοι με χρηματοδότηση για να αποτραπεί η εξαθλίωση των τοπικών κοινωνιών και να διατηρηθεί ο δημόσιος και κοινωνικός χαρακτήρας των ΟΤΑ. Ο Υπουργός αρνήθηκε την μονιμοποίηση των συμβασιούχων με σοβαρές κατηγορίες κατά των Δημάρχων και υπεραμύνθηκε της απαράδεκτης διάταξης για υποχρεωτική άσκηση εφέσεων σε θέματα εργασιακά και μισθολογικά αλλά όχι και στις συμβάσεις και τις πρωτόδικες αποφάσεις των ιδιωτών και των εργολαβικών συμφερόντων . Δεν μας είπε όμως ο υπουργός πώς θα λειτουργήσουν πολλές υπηρεσίες σε δήμους, αν απολυθούν αύριο αυτοί οι εργαζόμενοι; Τι μέριμνα έχει λάβει το υπουργείο για να στελεχωθούν οι δήμοι, ειδικά της περιφέρειας, μέσω ΑΣΕΠ σε σύντομο χρονικό διάστημα και όχι σε 3 – 4 χρόνια, με βάσει τις πραγματικές τους ανάγκες; Προασπίζεται και καλά το δημόσιο συμφέρον από τη μια και από την άλλη κλείνει το μάτι στις ιδιωτικοποιήσεις!!!

Εμείς ως Σύλλογος και μέσα από αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου θα σταθούμε στο πλευρό όλων των συμβασιούχων και θα διεκδικήσουμε μόνιμες προσλήψεις στους κατά 50 % υποστελεχωμένους από προσωπικό Δήμους και θα αγωνιστούμε μαζί με τους δημότες για την καλυτέρευση των παρεχόμενων υπηρεσιών και την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας.

Συνάδελφοι αφού το συνδικαλιστικό όργανο των Δημάρχων , αποδέχεται το ΤΙΠΟΤΑ για την τοπική αυτοδιοίκηση, εμείς οι εργαζόμενοι μαζί με τους πολίτες θα αγωνιστούμε καθημερινά και θα δώσουμε τη μάχη για το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα των δημοτικών υπηρεσιών και την εξυπηρέτηση των πολιτών και θα παλέψουμε μαζί με τους πολίτες για την αντιμετώπιση της καθημερινότητας και της οικονομικής και κοινωνικής εξαθλίωσης της κοινωνίας.

       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                      Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΑΡΥΦΑΛΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ                                                          ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Περισσότερα Νέα