Χρηματοδοτήσεις για έργα συνολικού ύψους 3.293.182 ευρώ στο Δήμο Αρχ. Ολυμπίας -Γεωργιόπουλος: Αποτέλεσμα μεθοδικών διεκδικήσεων της Δημοτικής Αρχής

24 Ιουλίου - 19:21 Τοπικά

Καρποφόρησαν οι πολύμηνες προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής Αρχαίας Ολυμπίας για τη χρηματοδότηση έργων αποκατάστασης στις πυρόπληκτες περιοχές και για έργα ασφαλτοστρώσεων σε δυσπρόσιτες περιοχές.

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Εσωτερικών, με υπογραφή του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Στυλιανού Πέτσα, κατόπιν σχετικού αιτήματος του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, ενέκρινε πίστωση 1.200.000 ευρώ από το Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες. Με άλλη απόφαση του κ. Πέτσα εγκρίνεται επιχορήγηση ποσού 211.782 ευρώ για έργα άρσης επικινδυνότητας και ανάδειξης των καταρρακτών Νεμούτας, ικανοποιώντας αντίστοιχο αίτημα του Δήμου.

Επίσης, από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ 2014-2020) του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων εγκρίθηκαν οι προτάσεις του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας για χρηματοδότηση έργων αγροτικής οδοποιίας συνολικού ύψους 1.881.400 ευρώ. Πρόκειται για το έργο ασφαλτόστρωσης αγροτικής οδού προς τον οικισμό Βίλια της Κοινότητας Νεμούτας, μήκους 4 χιλιομέτρων, με το ποσό των 994.200 ευρώ και την ασφαλτόστρωση του τμήματος αγροτικής οδοποιίας «Ταβέρνα Κρυόβρυσης – Ζωοδότη», μήκους 3.320 μέτρων, με το ποσό των 887.200 ευρώ. Μετά την έγκριση, αναμένεται και η θετική απόφαση ένταξης για τα έργα αυτά για να ξεκινήσει η υλοποίησή τους.

Ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος αναφερόμενος στις χρηματοδοτήσεις αυτές, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό κ. Πέτσα για την ανταπόκρισή του στα αιτήματα που είχαμε υποβάλλει προς το Υπουργείο Εσωτερικών από 3ης Ιανουαρίου 2022, για έργα αποκατάστασης στις πληγείσες από την πυρκαγιά περιοχές του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Με τον κ. Πέτσα είχα και από κοντά συνεργασία, στα πλαίσια υποστήριξης των αιτημάτων του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, προκειμένου τα έργα αποκατάστασης να υλοποιηθούν άμεσα. Ευχαριστώ επίσης τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γιώργο Γεωργαντά και τον Γ.Γ. κ. Δημήτρη Παπαγιαννίδη που ενέκριναν τις προτάσεις μας, χρηματοδοτώντας έργα αγροτικής οδοποιίας σε Νεμούτα και Κρυόβρυση.

Οφείλω όμως να ευχαριστήσω και τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου μας, που κάτω από αντίξοες συνθήκες, χωρίς επαρκή στελέχωση, ανταποκρίθηκαν έγκαιρα και συνέταξαν το απαιτούμενο αίτημα και το τεχνικό δελτίο για τη χρηματοδότηση. Με τα χρήματα αυτά θα υλοποιήσουμε κυρίως έργα αποκατάστασης της εσωτερικής οδοποιίας σε Κοινότητες που επλήγησαν από την πυρκαγιά του 2021, όπου το οδικό δίκτυο “πληγώθηκε” από τη διέλευση βαρέων οχημάτων, κυρίως ερπυστριοφόρων, πυροσβεστικών, φορτηγών, για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Θα προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε τάχιστα και να ξεκινήσουμε τα έργα το συντομότερο δυνατόν.

Παράλληλα, συνεχίζουμε τη διεκδίκηση πιστώσεων για ανάλογα έργα στις υπόλοιπες Κοινότητές μας που επλήγησαν από την πυρκαγιά, δεδομένου ότι οι ανάγκες υποδομών, κυρίως δημοτικής και αγροτικής οδοποιίας, είναι τεράστιες και ελπίζουμε σύντομα η Κυβέρνηση να ανταποκριθεί ώστε να καλύψουμε το 100% των πυρόπληκτων Κοινοτήτων μας. Να τονίσουμε ότι έργα αποκατάστασης εσωτερικής οδοποιίας στις Κοινότητές μας έχουν να γίνουν πάνω από  μια εικοσαετία».

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Παναγιώτης Φλέσσας, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι γιατί οι προσπάθειες της Δημοτικής μας Αρχής για βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών μας, φέρνουν θετικά αποτελέσματα. Με τα έργα αυτά θα αποκατασταθεί η προσβασιμότητα στις πυρόπληκτες Κοινότητες και θα διευκολυνθούν στις μετακινήσεις τους οι δημότες μας, με ασφάλεια και άνεση, μέσα από ένα άρτιο οδικό δίκτυο που θα αποκτήσουμε. Θα κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε τα έργα να ξεκινήσουν και να ολοκληρωθούν σύντομα».

Περισσότερα Νέα