Χρηματοδότηση ύψους 1,2 εκατομμυρίων ευρώ πέτυχε ο Δήμος Αρχ. Ολυμπίας για αποκατάσταση ζημιών

15 Μαρτίου - 10:10 Τοπικά

Μετά τις ενέργειες του Δημάρχου Ολυμπίας, κ. Αριστείδη Παναγιωτόπουλου, με συνεχείς πρωτοβουλίες και συναντήσεις στα αρμόδια Υπουργεία, αλλά και με την αγαστή συνεργασία που είχε τόσο με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ανδρέα Νικολακόπουλο, όσο και με τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας κατάφερε να πετύχει την μεγαλύτερη χρηματοδότηση σε επίπεδο Νομού, ύψους 1,2 εκατ. ευρώ, για την αντιμετώπιση δύσκολων συνθηκών και την υλοποίηση όλων των αναγκαίων εργασιών για την προστασία της περιοχής.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας θα λάβει 200.000 ευρώ για την Αποκατάσταση βατότητας δημοτικού και αγροτικού οδικού δικτύου και 1.000.000 ευρώ για την Αποκατάσταση υποδομών και δικτύων αντιπλημμυρικής θωράκισης.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος έθεσε υπόψη των αρμοδίων την επιτακτική ανάγκη για αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής, καθώς η Αρχαία Ολυμπία δοκιμάστηκε από τις πυρκαγιές και αντιμετωπίζει αυξημένο κίνδυνο ειδικά τους χειμερινούς μήνες. Με γνώμονα την ασφάλεια των κατοίκων, ο Δήμος εργάζεται ακατάπαυστα για την πρόβλεψη και αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας ευχαριστεί τους δύο Υφυπουργούς για την στήριξή τους σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, καθώς και τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κ. Θεόδωρο Λιβάνιο, και ξεκαθαρίζει ότι ο Δήμος θα συνεχίσει να εργάζεται για την προάσπιση του φυσικού πλούτου της Αρχαίας Ολυμπίας, εφαρμόζοντας ένα πλήρες σχέδιο άμεσης και συντονισμένης απόκρισης των εμπλεκόμενων φορέων σε επίπεδο Δήμου.

Περισσότερα Νέα