Χριστουγεννιάτικες ευχές απο τους φορείς

24 Ιουλίου - 17:25 Τοπικά

Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός

Αγαπητοί μου χριστιανοί της Ηλείας,

Αν η γέννησις κάθε ανθρώπου φέρνει μεγάλη χαρά στους Γονείς, σ’ όλους τους συγγενείς, αλλά και εις πάντας τους γνωστούς,

Αν κάθε νέα δημιουργία, υλική η πνευματική, του κάθε ανθρώπου φέρνει χαρά στον δημιουργό της, στους γύρω του και σ’ ολόκληρη την ανθρωπότητα,

Πολύ μεγαλύτερη χαρά, ολοκληρωμένη και αναφαίρετη, φέρνει σε ανθρώπους και Αγγέλους η Γέννησις του Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού, τα ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, που φέρνουν την Ανα-γέννησι και την Ανα-δημιουργία ολόκληρου του ανθρωπίνου Γένους.

Γιατί ο Προαιώνιος Λόγος του Θεού «σαρξ εγένετο και εσκήνωσεν εν ημίν», για να αφαιρέση την δύναμι του Σατανά και να ελευθερώση τους ανθρώπους από την κυριαρχία του.

Ο Χριστός εγεννήθη, για να καταργήση τον θάνατον και να χαρίση   σ’ όλους τους ανθρώπους την ζωή.

Ο Χριστός ήλθε, για να φέρη «επί γης ειρήνη»· Ειρήνη του ανθρώπου με τον Θεόν,   με τον εαυτόν του, αλλά και με πάντας τους συνανθρώπους του· Με «τους μακράν και τους εγγύς»· Με τους λευκούς και τους μαύρους, τους κίτρινους, και τους κόκκινους· Με τους μορφωμένους και τους αμόρφωτους· Με τους δικαίους και τους αδίκους, με   τους καλούς και τους κακούς.Διότι «πάντες εξεκλίναμε, άμα ηχρειώθημεν». Ήλθε, για να συμφιλιώση ολόκληρη την κτίσι, ώστε πουθενά και σε κανένα να μη υπάρχη αναστάτωσι και πόλεμος, κανένας και από τίποτα να μη πάσχη και να μη υποφέρη στην ζωή.

Ο Χριστός ήλθε, για να παύσουν οι άνθρωποι να πεθαίνουν από την πείνα και   την στέρησι των απολύτως αναγκαίων υλικών αγαθών , που Εκείνος ευλογεί να είναι   πλούσια στην γη· Ήλθε, για να σταματήσουν να σφάζωνται οι άνθρωποι σαν αρνιά δημόσια και πανηγυρικά.

Όμως η πραγματοποίησις πάντων τούτων εξαρτάται και από μένα και από σας·   Από όλους μας . Εξαρτάται από το εάν όλοι μας αποδεχόμεθα το κήρυγμα της ειρήνης του Ευαγγελίου του Χριστού και προσπαθούμε να το εφαρμόζουμε στην καθημερινή ζωή μας.

Γιατί μόνον τότε θα εορτάζουμε τα Χριστούγεννα ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ψυχικώς σωτήρια, κοινωνικώς ειρηνικά και οικογενειακώς χαρούμενα.

Σας το εύχομαι ολόψυχα.

† Ο Μητροπολίτης Ηλείας ΓΕΡΜΑΝΟΣ


Ευχές του Περιφερειάρχη

«Τις Άγιες ημέρες των Χριστουγέννων το μήνυμα για ειρήνη, αγάπη και υγεία παραμένει «φωλιασμένο» στις καρδιές μας.

Οι δύσκολες ημέρες που διανύουμε εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, έχουν δημιουργήσει ένα δύσβατο δρόμο για όλους μας, όμως το πραγματικό νόημα της γέννησης του Χριστού, ας μας βοηθήσει να μετατρέψουμε τον πόνο και τη δυστυχία σε ελπίδα, χαρά και αλληλεγγύη, για να μπορέσουμε να ατενίζουμε πλέον με αισιοδοξία το μέλλον.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας παραμένει δίπλα στους πολίτες της και σας καλεί όλους να μείνουμε ενωμένοι, ώστε να καταφέρουμε να βγούμε επιτέλους από την πολυεπίπεδη κρίση και να επιτύχουμε μια υγιή αναπτυξιακή πορεία για τον τόπο μας.

Από την καρδιά μου, εύχομαι σε όλους, χρόνια πολλά, ειρηνικά και καλά Χριστούγεννα».

Απόστολος Κατσιφάρας Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας


Ευχές του Δημάρχου Πύργου

«Εύχομαι σε όλους τους συμπολίτες μου Υγεία, Χαρά και Δημιουργία. Τα δύσκολα για το Δήμο μας θα περάσουν.  Χρόνια Πολλά.»

Ο Δήμαρχος Πύργου

Γαβρίλης Λιατσής

 Ευχές των Βουλευτών

«Εύχομαι σε όλους να ζήσουν αυτές τις γιορτινές ημέρες με ελπίδα, υγεία και οικογενειακή ευτυχία. Με τη ματιά μας στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, ας απλώσουμε χέρι βοηθείας στη γειτονιά μας, στην πόλη μας και στους συγγενείς μας.

Ο Χριστιανισμός διδάσκει την αγάπη και την ανεκτικότητα. Τις ημέρες αυτές, που ο κόσμος μας μετρά δεκάδες θύματα πολέμων, μισαλλοδοξίας, ακραίου φανατισμού και θρησκευτικού φονταμενταλισμού ακόμη και μεταξύ γυναικόπαιδων, το μήνυμα των Χριστιανών σε όλο τον πλανήτη, δεν μπορεί παρά να περικλείει την έννοια της ανοχής και της αγάπης προς τον πλησίον.

Αυτά τα Χριστούγεννα, ο κυνηγημένος μικρός Ιησούς ας βρει γλυκιά απαντοχή στις καρδιές όλων.

Καλά Χριστούγεννα και Καλές Γιορτές σε όλους».

Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου

Βουλευτής Ηλείας Ν.Δ

Ο εφετινός εορτασμός των Χριστουγέννων βρίσκει τη χώρα μας σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο. Σε λίγες μέρες θα γνωρίζουμε αν η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές, ανοίγοντας με αυτό τον τρόπο το δρόμο της αβεβαιότητας όχι μόνο για το τι μέλλει γενέσθαι εσωτερικά αλλά, εν τοις πράγμασι, θέτοντας ξανά υπό κρίση τη θέση μας εντός της ζώνης του ευρώ.

Σε αυτό το πλαίσιο, ως αντιπρόσωποι του λαού καλούμαστε να λάβουμε σημαντικές αποφάσεις προτάσσοντας το συμφέρον της χώρας μας έναντι οιουδήποτε προσωπικού ή κομματικού συμφέροντος.  Δυστυχώς, όμως, για πολλούς οι μικροκομματικές σκοπιμότητες φαίνεται να αποτελούν το βασικό κριτήριο που καθορίζει τη στάση τους, ενώ το εθνικό συμφέρον και η βούληση του λαού, που δεν επιθυμεί τις εκλογές γιατί αντιλαμβάνεται τις αρνητικές επιπτώσεις που αυτές θα έχουν για τον τόπο, μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα.

Μέσα σε αυτό το φορτισμένο περιβάλλον και με την προσδοκία ότι η σωφροσύνη θα πρυτανεύσει, έστω και την τελευταία στιγμή, το μήνυμα της γέννησης του Θεανθρώπου έρχεται για να μας δώσει δύναμη και να μας υπενθυμίσει πως όσες δυσκολίες κι αν περάσουμε υπάρχει πάντα η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

Εύχομαι σε όλους Καλά Χριστούγεννα, με υγεία, αγάπη, ευτυχία και προκοπή για εσάς και τις οικογένειές σας.

Γιώργος Κοντογιάννης Βουλευτης Ηλείας Ν.Δ


“Δετε δωμεν πιστο πο γεννθη Χριστς…”

 Η γέννηση του Θεανθρώπου αποτελεί ένα κατεξοχήν διαχρονικό μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας σε μία εξαιρετικά δύσκολη και κρίσιμη εποχή όπως αυτή που βιώνουμε. Σήμερα που μας καλεί ο Χριστός από την φάτνη της Βηθλεέμ, ας γίνουμε μέτοχοι της αγάπης Του για να μας ανακαινίσει και να μας αναμορφώσει με τον τρόπο που  Εκείνος μας υπέδειξε, με την θεία Του ενανθρώπιση, την υπέρτατη θυσία του και την γνήσια αγάπη που μας προσφέρει χωρίς αντάλλαγμα. Αυτές τις ώρες η κοινωνία μας έχει ανάγκη να επαναφέρει και να αναδείξει πανανθρώπινες αξίες όπως της ανιδιοτέλειας, της κατανόησης και της συνεργασίας.  Αξίες  απαραίτητες για την έξοδο από την κρίση και τη δημιουργία μιας νέας πορείας για την Ελλάδα αλλά και για τον κάθε πολίτη ξεχωριστά.

Δεν παραβλέπουμε πως ο τόπος μας δοκιμάστηκε σκληρά και τούτη τη χρονιά. Οι ιδιαίτερα δυσμενείς οικονομικές συνθήκες έπληξαν την κοινωνική συνοχή, διαμορφώνοντας μια δύσκολη καθημερινότητα. Μέσα σε αυτό το κλίμα ηθικό χρέος όλων μας είναι να παραμερίσουμε προσωπικές επιδιώξεις και να στρατευτούμε για το κοινό καλό. Οφείλουμε να σταθούμε με αληθινό ενδιαφέρον και διάθεση προσφοράς στους  συνανθρώπους μας ,  να ενσκήψουμε στα πραγματικά προβλήματά τους  και σε όλους αυτούς πού έχουν χάσει την ελπίδα και την πίστη τους για ένα καλύτερο αύριο. Εύχομαι ολόψυχα σε όλους τους Ηλείους συμπολίτες μου και στις οικογένειές τους Χρόνια Πολλά, Καλά Χριστούγεννα με υγεία, πραγματική ευτυχία και αγάπη.

Ανδρέας Μαρίνος

Βουλευτής Ηλείας Ν.Δ


Ευχές του επικεφαλής της Αναγένεσις στο Δήμο Πύργου

Με αίσθημα βαριάς ευθύνης και περισυλλογής ως επικεφαλής του συνδυασμού «ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ» απευθύνομαι σε όλους τους συνέλληνες και συνδημότες μας, ευχόμενος ο σαρκωθείς ΧΡΙΣΤΟΣ να μας φωτίσει όλους μα περισσότερο αυτούς που κρατούν με τις αποφάσεις τους τις «τύχες» όλων μας στα χέρια τους.

Από μέρους μας υποσχόμαστε να παραμείνουμε ΜΑΧΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ενάντια στους αποκλεισμούς ( Μ.Μ.Ε. κλπ) και τους καιροσκόπους αυτής του πολύπαθου Δήμου.

ΧΑΡΗΣ ΒΑΣ ΜΙΧΑΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ


Ευχές του Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών

Αν και οι φετινές γιορτές έρχονται σε μια από τις πλέον δύσκολες περιόδους των τελευταίων δεκαετιών, εύχομαι η γέννηση του Θεανθρώπου να μας γεμίσει δύναμη, πίστη, κουράγιο και αισιοδοξία. Στις δύσκολες ημέρες που βιώνουμε, ας κάνουμε όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά τη δική του προσπάθεια για έναν κόσμο καλύτερο, ας διώξουμε τη θλίψη, το φόβο και την ανασφάλεια και ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας στον κοινό αγώνα για ένα καλύτερο αύριο.

Χρόνια πολλά, καλά Χριστούγεννα, ευτυχισμένο, δημιουργικό και με υγεία το 2015.


ΛΑΜΠΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

                     

Περισσότερα Νέα