Δ. Ανδραβίδας – Κυλλήνης: Νέα Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου η Βάσω Σωτηροπούλου. Ανακοινώθηκε το νέο διοικητικό σχήμα

8 Ιανουαρίου - 22:12 Τοπικά

Το νέο Προεδρείο καθώς και η νέα Δημοτική Επιτροπή εξελέγησαν κατά την διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, όπου αρχικά προήδρευσε η πρώτη σε σταυρούς δημοτική σύμβουλος Γεωργία Κακαλέτρη.

Νέα Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ανδραβίδας-Κυλλήνης εκλέχθηκε η Βάσω Σωτηροπούλου, Αντιπρόεδρος εκλέχθηκε ο Γιώργος Χατζηπανταζής και Γραμματέας ο Γιάννης Χαραλαμπόπουλος. Όλα τα μέλη του Προεδρείου ψηφίσθηκαν ομόφωνα τόσο από την Δημοτική Αρχή, όσο και από την παράταξη της αντιπολίτευσης.

Η νέα Πρόεδρος του Δ.Σ. Ανδραβίδας-Κυλλήνης  Βάσω Σωτηροπούλου, στον σύντομο χαιρετισμό της προς το σώμα, ευχαρίστησε όλους τους συμβούλους για την τιμή, ευχήθηκε καλή θητεία και τόνισε πως στα νέα της καθήκοντα ζητά την συνεργασία όλων για την δημοκρατική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η Δημοτική Επιτροπή

Ακολούθως το νέο Προεδρείο προχώρησε στην διαδικασία εκλογής της επταμελούς Δημοτικής Επιτροπής, η οποία θα αποτελείται από τα εξής μέλη:

Πρόεδρος: Ο Δήμαρχος Γιάννης Λέντζας

Τακτικά Μέλη πλειοψηφίας: Παναγιώτης Βαγγελάκος, Γιάννης Βαρβαρέσος, Γεωργία Κακαλέτρη, Διονύσης Κεκάτος

Τακτικά Μέλη μειοψηφίας: Βασίλης Τσιρίκος, Νίκος Παπανικολάου

Αναπληρωματικά Μέλη πλειοψηφίας: Αλεξάνδρα Γιαννίτση, Πέτρος Ανυφαντής, Θεόδωρος Κατσάπης, Γιάννης Γυφτοχρήστος

Αναπληρωματικά Μέλη μειοψηφίας: Θεόδωρος Γκρίτζος, Παναγιώτης Χατζής

«Να λειτουργούμε σαν οικογένεια»

Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας  στην σύντομη τοποθέτησή του, ανέφερε πως ζητά την συνεργασία όλων για το καλό του τόπου. Παράλληλα, τόνισε πως θα είναι αυστηρός στην λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και δεν θα επιτρέψει να παρατηρηθούν φαινόμενα οριακής απαρτίας όπως την περασμένη δημοτική περίοδο. «Όποιος δημοτικός σύμβουλος, είτε της πλειοψηφίας, είτε της μειοψηφίας, απουσιάζει αδικαιολόγητα για τρεις συνεχόμενες φορές από τις συνεδριάσεις, θα καταγγέλλεται εγγράφως προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση», ανέφερε ο Δήμαρχος. Επίσης, ζήτησε τοποθετήσεις «χωρίς τοξικότητα» στα Δημοτικά Συμβούλια. «Να είμαστε προσεκτικοί στο τι λέμε, να λειτουργούμε σαν οικογένεια, αφού έτσι κι αλλιώς όλοι μας θέλουμε την πρόοδο του Δήμου», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Το νέο διοικητικό σχήμα

Μετά το πέρας των Δημαιρεσιών, ο Δήμαρχος ανακοίνωσε και το νέο διοικητικό σχήμα του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, που αποτελείται από τους εξής:

Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών: Γιάννης Βαρβαρέσος

Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Πολεοδομίας: Διονύσης Κεκάτος

Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας: Παναγιώτης Βαγγελάκος

Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, Ανάπτυξης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Γιώργος Σκαλαβενίτης

Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Κοινωνικής Πολιτικής: Γεωργία Κακαλέτρη

Αντιδήμαρχος Αγροτικής Οδοποιίας και Ηλεκτροφωτισμού: Νίκος Σίνος

Αντιδήμαρχος Ύδρευσης και Υδάτινων Πόρων: Αλεξάνδρα Γιαννίτση

Εντεταλμένος Σύμβουλος για τις Αθλητικές Εγκαταστάσεις: Κωνσταντίνος (Ντινάκος) Δημητρόπουλος

Αναπληρώτρια Δημάρχου ορίζεται η Γεωργία Κακαλέτρη.

Όλοι οι Αντιδήμαρχοι και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος ορίζονται για θητεία ενός έτους.

Γενικός Γραμματέας του Δήμου ορίζεται εκ νέου ο Κώστας Βαρβαρέσος.

Τέλος, ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης γνωστοποίησε την πρόθεσή του να προτείνει ως Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κυλλήνης τον Κωνσταντίνο Χαντζή.

Περισσότερα Νέα