Δ. Αυγερινοπούλου: Tην αποκατάσταση και επαναλειτουργία του Μουσείου Ολυμπιακών Αγώνων στην Αρχαία Ολυμπία αιτήθηκε με ερώτησή της στη Βουλή

24 Ιουλίου - 19:31 Τοπικά

Τη χρηματοδότηση των απαιτούμενων έργων για την αποκατάσταση και επαναλειτουργία του Μουσείου Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων στην Αρχαία Ολυμπία, αιτήθηκε η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, με ερώτησή της στη Βουλή προς τα συναρμόδια Υπουργεία, καθώς πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα μουσεία της Ελλάδας, το οποίο, όμως, έχει παύσει τη λειτουργία του από το 2009.

Στην ερώτησή της προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ.  Στυλιανή Μενδώνη, και τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη, η κα Βουλευτής επισήμανε ότι το εν λόγω μουσείο διαθέτει σημαντικά εκθέματα, όπως αναμνηστικά και δάδες από τις διοργανώσεις των Ολυμπιακών Αγώνων, σπάνιες φωτογραφίες, μετάλλια και διπλώματα. Σημείωσε δε ότι παρά τη σπουδαιότητα του μουσείου, οι ζημίες που προκλήθηκαν από το σεισμό του 2008 δεν έχουν πλήρως αποκατασταθεί, ενώ δεν έχει ολοκληρωθεί η εκπόνηση της μελέτης ανακατασκευής και οι μουσειολογικές εργασίες για την επανέκθεση των εκθεμάτων. Η κα Αυγερινοπούλου τόνισε, τέλος, την επιτακτική ανάγκη επαναλειτουργίας του Μουσείου, δεδομένου των χιλιάδων επισκεπτών ετησίως και των εξαιρετικά σημαντικών εκθεμάτων που διαθέτει, ενώ ζήτησε να ενημερωθεί σχετικά με τις ενέργειες στις οποίες προτίθενται να προβούν τα Υπουργεία, ώστε να επαναλειτουργήσει το Μουσείου Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων.

Η ερώτησή της αυτή «έρχεται» να συμπληρώσει τη σειρά παρεμβάσεων που έχει πραγματοποιήσει στον τομέα του πολιτισμού και δη στην ανάδειξη του κεφαλαίου των αρχαιολογικών τόπων του Νομού μας, το οποίο και είναι μια από τις προτεραιότητες της Βουλευτού που είναι και Μέλος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, με αρμοδιότητα το Υπουργείο Πολιτισμού.

Περισσότερα Νέα