Δ. Δημητρουλόπουλος:   Συστήνουμε στον κ. Αντωνακόπουλο να αποφεύγει τους αβάσιμους υπαινιγμούς και να φροντίζει να είναι καλύτερα ενημερωμένος όταν αναφέρεται στον Δικηγορικό  Σύλλογο Ηλείας.

16 Νοεμβρίου - 22:28 Τοπικά

Ο απερχόμενος Δήμαρχος Πύργου παραχώρησε πρόσφατα συνέντευξη τύπου, όπου μεταξύ άλλων επιχείρησε την ερμηνεία του εκλογικού αποτελέσματος το οποίο απέδωσε, εκτός από την αφέλεια των πολιτών οι οποίοι, κατά την άποψή του, παρασύρθηκαν και σε διάφορες θεωρίες συνομωσίας.

  Μεταξύ αυτών συνέδεσε, με μία αυθαίρετη λογική που αδυνατούμε να κατανοήσουμε, τους πολιτικούς αντιπάλους του με την από 13-11-2023 απόφαση  του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΣΗ περί αποχής των μελών μας από τα καθήκοντά τους, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων όλων των ελευθέρων επαγγελματιών ενάντια στο εξαγγελθέν από την κυβέρνηση φορολογικό νομοσχέδιο. Ανέφερε δε ο απερχόμενος Δήμαρχος, παραποιώντας πλήρως τα γεγονότα, ότι η αποχή των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας ξεκίνησε μία ημέρα νωρίτερα σε σχέση με τις αποχές των άλλων Δικηγορικών Συλλόγων, που αποφασίστηκαν από την Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας και έτσι συνέπεσε με την ημέρα εκδίκασης ποινικών υποθέσεων πολιτικών αντιπάλων του.  

   Προς ενημέρωση των πολιτών και μόνο και όχι βεβαίως του κ.Αντωνακόπουλου, στον οποίο δεν οφείλουμε καμία εξήγηση για την απόφασή μας σχετικά με τον τρόπο των κινητοποιήσεών μας, προβαίνουμε στην ακόλουθη επισήμανση:

   Η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας εισηγείται στους Δικηγορικούς Συλλόγους και δεν αποφασίζει για τα θέματα των κινητοποιήσεων. Σε αυτό το πλαίσιο εισηγήθηκε ως ελάχιστο κοινό διάστημα αποχής για αυτή την εβδομάδα το διήμερο 16 και 17 Νοεμβρίου 2023    καταλείποντας στους κατά τόπους Δικηγορικούς Συλλόγους την τελική απόφαση. Όλως ενδεικτικά και προς πλήρη αποδόμηση του ισχυρισμού του απερχόμενου Δημάρχου αναφέρουμε ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος Αμαλιάδας αποφάσισε την αποχή των μελών του από 14 έως 22 Νοεμβρίου 2023, ο Δικηγορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας είχε ήδη αποφασίσει την αποχή των μελών του από 13 έως και 20 Νοεμβρίου 2023, ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας αποφάσισε την αποχή των μελών του από 13 Νοεμβρίου 2023 και εφεξής με επανεξέταση της παράτασης του χρόνου αποχής που ήδη επεκτάθηκε μέχρι και 24 Νοεμβρίου 2023, ο Δικηγορικός Σύλλογος Πατρών αποφάσισε την αποχή των μελών του από 16 έως και 27 Νοεμβρίου 2023, ο Δικηγορικός Σύλλογος Ζακύνθου αποφάσισε την αποχή των μελών του από 14 έως και 27 Νοεμβρίου 2023, ο Δικηγορικός Σύλλογος Τρίπολης αποφάσισε την αποχή των μελών του από 14 έως και 24 Νοεμβρίου 2023 (για να περιοριστούμε μόνο στους κοντινούς μας Δικηγορικούς Συλλόγους, αλλά αντίστοιχες αποφάσεις λήφθηκαν και από λοιπούς Δικηγορικούς Συλλόγους).  

   Συνεπώς το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας λαμβάνοντας απόφαση για αποχή των μελών του μόνο από 15 έως και 17 Νοεμβρίου για αυτήν την εβδομάδα και για αντίστοιχη κινητοποίηση κατά ένα τριήμερο την επόμενη εβδομάδα, αφενός δεν παραβίασε καμία «απόφαση» της Ολομέλειας και αφετέρου εξήγγειλε μικρότερο διάστημα κινητοποιήσεων από άλλους Δικηγορικούς Συλλόγους και όχι μεγαλύτερο, όπως ανακριβώς ισχυρίστηκε ο κ. Αντωνακόπουλος. Μοναδικό κριτήριο για την λήψη αυτής αποτέλεσε η υπεράσπιση των θέσεων του δικηγορικού σώματος και τίποτα άλλο.

  Συστήνουμε λοιπόν στον κ. Αντωνακόπουλο όταν αναφέρεται στον Δικηγορικό  Σύλλογο Ηλείας να αποφεύγει τους αβάσιμους υπαινιγμούς και να φροντίζει να είναι καλύτερα ενημερωμένος. Δεν είναι η πρώτη φορά που εκτίθεται λέγοντας πράγματα που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα (θυμίζουμε ότι εξήγγειλε πρωτοβουλίες για την εξασφάλιση πιστώσεων για την  ανακαίνιση του Δικαστικού Μεγάρου Πύργου, όταν ήδη το έργο αυτό είχε εγκριθεί και ξεκινούσε άμεσα η υλοποίησή του).

  Πολύ δε περισσότερο του συστήνουμε να κάνει οικονομία δυνάμεων, αποφεύγοντας τις άσκοπες αντιπαραθέσεις για την δημιουργία εντυπώσεων, ενόψει και της προαναγγελθείσας από τον ίδιο σειράς μηνύσεων και αγωγών κατά όποιων βάλλουν εναντίον του, η οποία θα τον κρατήσει απασχολημένο το επόμενο χρονικό διάστημα.

              Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας

Περισσότερα Νέα