Δ. Μπέλτσος: Περί Πυρκαγιών.

24 Ιουνίου - 19:57 Χωρίς κατηγορία

Ως Μέλη της Παράταξης Δ.Ε.Κ,Α βρεθήκαμε  από τις πρώτες στιγμές έναρξης της πυρκαγιάς στον πληγείσες περιοχές.

Θέλουμε να συγχαρούμε το προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας το οποίο επιχείρησε από την πρώτη στιγμή στο μέτωπο της πυρκαγιάς  κάτω από ακραίες καιρικά συνθήκες που ευνοούσαν την εξάπλωση της και με την αυταπάρνηση, το θάρρος και τον επαγγελματισμό που επέδειξαν κατάφεραν αρχικά να περιορίσουν και στην συνέχεια να κατασβήσουν την πύρινη λαίλαπα

Επίσης συγχαρητήρια σε όλους τους πολίτες, οι οποίοι με οποιονδήποτε τρόπο, πρόσφεραν την βοήθεια τους,(άλλοι επί της κατάσβεσης και άλλοι με μεταφορά δεξαμενών νερού,υλικών κ.λ.π.), και συνέβαλλαν ώστε να μην εξαπλωθεί η πυρκαγιά  σε οικισμούς με αποτέλεσμα να υπάρξει κίνδυνος απώλειας συμπολιτών μας. Η στάση τους αποδεικνύει πώς όταν όλοι είμαστε ενωμένοι, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε ακόμα και πολύ δύσκολες καταστάσεις.

Σαν παράταξη για το θέμα των πυρκαγιών είμασταν εξαρχής κατηγορηματικοί στα κάτωθι:

Α) Όταν λόγων των ακραίων υψηλών θερμοκρασιών παρουσία δυνατών ανέμων, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο πρόκλησης πυρκαγιάς θα πρέπει να ενετγοποιο΄νται ομάδες πυρασφάλειας για κάθε τοπικό διαμέρισμα, οι οποίες θα φέρουν τον κατάλληλο εξοπλισμό (κατασβεστικό και Μέτρα Ατομικής Προστασίας) και θα έχουν την κατάλληλη εκπαίδευση σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και να φυλάσσονται οι επικίνδυνες περιοχές.

Β) Δημιουργία αντιπυρικών ζωνών καθ’ υπόδειξη από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και καθαρισμός όλων των οικοπέδων εντός και εκτός του αστικού ιστού, πρός αποφυγή έναρξης πυρκαγιάς. Καθαρισμός και διαμόρφωση όλων των οδών που οδηγούν σε δασικές εκτάσεις.

Γ) Θα πρέπει ο Δήμος σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Δασαρχείο να τοποθετήσει σε όλα τα τοπικά διαμερίσματα πυροσβεστικούς κρουνούς, καθώς και να ελέγξει τους υπάρχοντες ως προς την σωστή λειτουργία τους.

Δ) Τοποθέτηση μεγάλων δεξαμενών νερού , με τον απαραίτητο ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό (αντλίες,κ.λ.π) σε κάθε τοπική κοινότητα, ώστε να υπάρχει επάρκεια νερού. Εξασφάλιση εφεδρικής παροχής ενέργειας σε περίπτωση διακοπής ρεύματος.

Ε) Αξιοποίηση όλων των ενεργών προγραμμάτων του κράτους, με  τα οποία μπορεί ο Δήμος να εγκαταστήσει εξοπλισμό ανίχνευσης και κατάσβεσης πυρκαγιάς σε δασικές εκτάσεις. Πρέπει να αντιληφθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς ότι με την σωστή οργάνωση και πρόληψη μπορούμε να προστατέψουμε αποτελεσματικά το δασικό μας οικοσύστημα, και να αποτρέψουμε την άδικη απώλεια ανθρώπινων ζωών

Υ.Γ.1: H επιχείρηση εναέριων μέσων κατάσβεσης είς τις περιοχές του Δήμου μας, ήταν με μεγάλη καθυστέρηση και οφείλουν οι αρμόδιοι φορείς να φροντίσουν ώστε να μην ξανασυμβεί

                                                    Μπέλτσος Διονύσιος του Ιωάννη

                                                     Επικεφαλής Παράταξης Δ.Ε.Κ.Α

Περισσότερα Νέα