Δ. Πύργου: Βολεύουν συγγενείς και ημέτερους και το βαφτίζουν κοινωνική πολιτική!

24 Ιουλίου - 19:33 Τοπικά

Ο Δήμαρχος Πύργου, στην απέλπιδα προσπάθειά του να αναδείξει το ανύπαρκτο κοινωνικό έργο του, επικαλέστηκε την αξιοποίηση των προγραμμάτων ΟΑΕΔ για την αντιμετώπιση της ανεργίας. Είναι αλήθεια ότι τα προγράμματα αυτά αξιοποιούνται για το συγκεκριμένο  σκοπό αυτό από όλους τους Δήμους της χώρας μας. Επομένως, η συμμετοχή του Δήμου Πύργου δεν συνιστά καμία ιδιαίτερη πρωτοτυπία. Εκείνο, όμως, που κάνει την περίπτωση του δικού μας Δήμου μοναδική είναι ο τρόπος επιλογής των δικαιούχων.

Πρόγραμμα για την αντιμετώπιση μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55-67 ετών (ΑΔΑ: ΨΝΗ0Ω17-ΒΗ3, ΨΕ4ΦΩ17-479).

  • Στο πρόγραμμα υπάρχουν 23 άτομα, που ενώ έχουν προσληφθεί με την ειδικότητα «καθαριστές οδών – πάρκων κλπ» δεν έχουν τοποθετηθεί στη Διεύθυνση Καθαριότητας αλλά σε άλλες Διευθύνσεις του Δήμου. Μάλιστα, 4 από αυτούς έχουν τοποθετηθεί στο Γραφείο Δημάρχου!!!.
  • Στο ίδιο πρόγραμμα, άλλος πολίτης έχει προσληφθεί με ειδικότητα «μπετατζή» και τοποθετήθηκε στην Διεύθυνση Παιδείας και Δια βίου Μάθησης. Με βάση όσα συμβαίνουν στον Δήμο Πύργου, αυτό δε θα μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, αν βέβαια ο συγκεκριμένος πολίτης δεν ήταν και ο πατέρας του Αντιδημάρχου της αντίστοιχης Διεύθυνσης!!!

Διανομή διατακτικών αγοράς τροφίμων ποσού 50.000 ευρώ.

  • Ας μας δείξουν τις υπογεγραμμένες καταστάσεις των κοινωνικών λειτουργών της αρμόδιας Υπηρεσίας για το έτος 2022 (υπάρχουν άραγε;), για να διαπιστώσουμε τα κριτήρια που επικράτησαν για τη κατανομή του εν λόγω ποσού.

Ο Δήμαρχος συγχέει την κοινωνική πολιτική με τη ρουσφετολογία. Είναι εξάλλου ο μοναδικός δήμαρχος που έχει ορίσει και αντίστοιχο «Διευθυντή», ο οποίος υπό τον τίτλο του «Διευθυντή Πολιτικού Γραφείου Δημάρχου», αφού πρώτα διορίστηκε ο ίδιος Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΠ, προσέλαβε και τη σύζυγό του (μέσω προγράμματος ΟΑΕΔ κι αυτή).

Η εμφάνιση των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ ως μέσο άσκησης κοινωνικής πολιτικής από τον Δήμο Πύργου προσβάλλει όλους τους αξιοπρεπείς δημότες που πραγματικά δικαιούνται των αντίστοιχων παροχών, τις οποίες όμως δεν απολαμβάνουν επειδή αρνούνται να υποκύψουν στην ακατάσχετη μικροπολιτική υποσχέσεων και εξυπηρετήσεων που έχει επιβάλει ο Δήμαρχος.

         ΣΤΑΘΗΣ ΚΑΝΝΗΣ

          ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΠΥΡΓΟΥ “ΜΠΟΡΟΥΜΕ”

Περισσότερα Νέα